Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Π. Τσώνης διαψεύδει το Δήμο Πατρέων

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Π. Τσώνης...

Για το θέμα της λιμενικής ζώνης

Νέα κόντρα ανάμεσα στη δημοτική Αρχή και τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Πάτρας, μετά το θέμα για το Καρναβάλι. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα του θαλάσσιου μετώπου της πόλης. Η δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Τσώνη πως «στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων της χώρας και μεταφέρει μαρτυρία του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, ο οποίος δήλωσε, ότι ο συνάδελφός του στην Πάτρα, υποστήριξε ενώπιον όλων στη διάρκεια της συγκεκριμένης σύσκεψης, ότι «ο ΚΚΕ Δήμαρχος της Πάτρας, που το κόμμα του θριαμβολογούσε που ήταν ο μόνος Δήμος που κατάφερε να πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ τμήμα του λιμανιού της πόλης, τώρα θέλει να το επιστρέψει, γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά ούτε και να επενδύσει», επικαλούμενη δημοσίευμα εφημερίδας των Σερρών.

Σε απάντησή του ο κ. Τσώνης διαψεύδει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του:

«Στον προσωπικό μου κώδικα αξιών, επαγγελματικό και κοινωνικό, έχω μάθει να λέω ευθαρσώς τις απόψεις μου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι από όσα μου αποδόθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επικαλούμαι για αυτό την μαρτυρία όσων βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και ιδιαιτέρως την μαρτυρία της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ο.Λ. Καβάλας ΑΕ, κας Άννας Θυσιάδου.

Περίμενα από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας να επικοινωνήσει μαζί μου πριν εκδώσει την ανακοίνωσή της, ώστε να ενημερωθεί για όσα πραγματικά έγιναν ή ειπώθηκαν μέσα στη σύσκεψη. Δεν το έκανε. Είναι δικαίωμά της.

Δεν θα μπορούσα, όμως, να έχω πει αυτά που ψευδώς μου αποδόθηκαν, αφού ως Πατρινός και μέλος του τεχνικού κόσμου γνωρίζω ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού δύο σταδίων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε κάνει την Δημοτική Αρχή να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άλλωστε, το θέμα είχαμε συζητήσει σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, στον οποίο επανέλαβα την αδιαπραγμάτευτη θέση της νέας Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ για συνεργασία με τον Δήμο και όλους τους φορείς της Πόλης. 

Εκτιμώ ότι έγινε απόλυτα ξεκάθαρη η θέση μου. Συνιστώ στη Δημοτική Αρχή να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον και να μην δέχεται άκριτα όσα με δόλο ή χωρίς δόλο διακινούνται για τις σχέσεις του Λιμανιού με την Πόλη. Στον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν φανερώνει σεβασμό στους διακριτούς ρόλους των δύο φορέων και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.»

  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις