Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Πάτρα ο Πάνος Σκουρλέτης για την πίτα του ΣΥΡΙΖΑ – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα ο Πάνος Σκουρλέτης για την πί...

Τι δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Πάτρα βρίσκεται αυτή την ώρα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Νομαρχιακής του κόμματος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στους δημοσιογράφους, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η αποψινή συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος: «Είναι μια συνάντηση όλων αυτών που συμπορευτήκαμε το τελευταίο διάστημα συνομολογούμε την ανάγκη να κάνουμε πράξη ένα κόμμα ανοικτό, λαϊκό που θα είναι παντού. Σε αυτή την προσπάθεια χωρούν πολλοί και πολλές».

Ερωτηθείς σχετικά για τις εγγραφές νέων μελών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για υπερδιπλασιασμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προηγούμενη περίοδο, τονίζοντας πως:

«Πέρα από τα αριθμητικά στοιχεία, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ποιοτικά, διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν την επομένη μιας εκλογικής νίκης, αλλά ήρθαν επειδή εμπνέονται από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε και για το νέο ασφαλιστικό, για το οποίο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μειώνονται οι συντάξεις και αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «επιβεβαιώνεται ο πραγματικός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής, όπου ουσιαστικά θέλει να συρρικνώνει την κοινωνική ασφάλιση και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μπουν και εκεί οι ιδιώτες».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στο ασφαλιστικό, το βλέπουμε κι αλλού, αφού από τον Απρίλιο συμπολίτες μας θα αρχίσουν να χάνουν την πρώτη τους κατοικία, ενώ οι προσδοκίες για ανάπτυξη 4% έχουν διαψευσθεί». Επίσης, σημείωσε ότι «το 2020 θα αποκαλυφθεί η πραγματική πολιτική της Ν.Δ».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε και για το μεταναστευτικό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς δεν θα είμαστε μία ανεύθυνη πολιτική δύναμη, εμείς θα υπερασπιστούμε μια αντίληψη, την οποία με συνέπεια είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύουμε πραγματικά πως η σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος περνάει μέσα από μία ισοκατανομή αυτού του φορτίου που υπάρχει και όχι με κορώνες, οι οποίες είναι αναποτελεσματικές, και με διχαστικά μηνύματα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δώσαμε μία απάντηση σε όλους αυτούς τους καλοθελητές, που δήθεν στο όνομα της προοδευτικής παράταξης θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία προς το συνέδριο μας. Θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες καταστάσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από όλους εμάς που συμμετέχουμε σε αυτήν την υπόθεση, το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τον τρόπο που θα συζητάμε. Η καλύτερη απάντηση στα διάφορα κέντρα που θέλουν να υπονομεύσουν αυτήν την πορεία είναι οι δημοκρατικές μας συλλογικές και ανοικτές διαδικασίες που χωρούν όλους όσοι συμφωνούν με το διακηρυκτικό πλαίσιο που όλοι μαζί έχουμε αποφασίσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις