Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

"Φωτιά" στο σύστημα είσπραξης κόκκινων δανείων από πατρινό οφειλέτη

"Φωτιά" στο σύστημα είσπραξης ...

Η μήνυση εγείρει ζήτημα άκυρης μεταφοράς οφειλής από τράπεζα σε εισπρακτική εταιρεία

Βόμβα στα θεμέλια του συστήματος μεταβίβασης και είσπραξης «κόκκινων δανείων» απειλεί να βάλει επιχειρηματίας της περιοχής ο οποίος  μηνύει τράπεζες , εισπρακτικές και ξένα funds.

Ο γνωστός πατρινός δικηγόρος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος και ο εξ Αθηνών Γιώργος Φεβρωνίδης που τον εκπροσωπούν επικαλούνται βάσιμα στοιχεία και επιχειρήματα μέσα από τα οποία διακριβώνουν ότι το σύστημα είναι διάτρητο, με αποτέλεσμα να εγείρεται ζήτημα ακυρότητας για όλη τη διαδικασία πώλησης απαιτήσεων από τράπεζες σε ξένα φαντς.

Ο επιχειρηματίας με τους δικηγόρους του έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντιον συστημικής τράπεζας, της ειδικής διαδόχου της που εδρεύει το εξωτερικό, όπως επίσης και κατά της εταιρείας είσπραξης οφειλών στην οποιά είχε ανατεθεί από τη δεύτερη η είσπραξη και διαχείριση των τιτλοποιημένων απαιτήσεων της αρχικής δανείστριας.

Η υπόθεση θυμίζει λαβύρινθο και η μήνυση αφορά στα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης  καθώς και της τετελεσμένης απάτης από κοινού.

Σύμφωνα με τον μηνυτή η τράπεζα εξέδωσε εναντίον της ενέργειάς του διαταγή πληρωμής για ποσό οφειλής περίπου 1 εκ. ευρώ και επέβαλε κατάσχεση σε ακίνητά του, αγοραίας αξίας άνω των 8 εκ. ευρώ επισπεύδοντας τον πλειστηριασμό τους.

*Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις