Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η νέα ταινία του σπουδαίου Τέρενς Μάλικ από τις 13 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

Η νέα ταινία του σπουδαίου Τέρενς Μάλικ ...

Έχει τίτλο 'Μία Κρυφή Ζωή" και αφορά αληθινή ιστορία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με ήρωα έναν Αυστριακό αντιρρησία συνείδησης

Ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Τέρενς Μάλικ στα 76 του χρόνια σήμερα, δημιουργός των αριστουργηματικών φιλμ «Badlands» το 1973, με την Σίσι Σπέισεικ και τον Μάρτιν Σιν και «Days of Heaven» το 1978, με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, πραγματοποιεί μία επιστροφή στη φόρμα του με μία αποκαλυπτική ταινία για τη ζωή ενός αληθινού αγωνιστή στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος αρνείται να πάρει το μέρος των Ναζί και να ασπαστεί τον φασισμό.

Η ταινία που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φραντς Γιεγκερστέτερ και πρωταγωνιστούν ο 44χρονος Γερμανός ηθοποιός Όγκαστ Ντιλ και η 32χρονη ηθοποιός από την Αυστρία Βάλερι Πάχνερ.

Η ταινία «Μία Κρυφή Ζωή - A Hidden Life», το τρέιλερ της οποίας ήδη παίζεται στα Odeon Veso Mare, θα βγει τελικά στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα. Το 1998 ο ακριβοθώρητος Τέρενς Μάλικ σκηνοθέτησε την πολεμική ταινία «Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» με τον Νικ Νόλτε μεταξύ των πρωταγωνιστών και το φιλμ αυτό προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ ενώ τιμήθηκε και με την Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Το 2011 σκηνοθέτησε την πιο ωραία, ποιητική και φιλοσοφική ταινία του, το «Tree of Life – Δέντρο της ζωής» με τον Μπραντ Πιτ που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.  

Στη νέα του ταινία μετά από κάποιες δημιουργίες που χαρακτηρίστηκαν για τη μη συνοχή τους όπως το φιλμ «To the Wonder» με τον Μπεν Άφλεκ που δεν παίχθηκε στις Ελληνικές αίθουσες, ο Μάλικ λέγεται πως επέστρεψε στην πιο στρωτή, γραμμική αφήγηση.

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ (Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βάλερι Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Η επιστροφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ σε μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία και με τον εκλιπόντα Ελβετό ηθοποιό Μπρούνο Γκαντς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη, είχε εκτός από καλλιτεχνική επιτυχία και εμπορική σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών. Στις ΗΠΑ οι εισπράξεις έφτασαν τα περίπου 2 εκατ. δολάρια συν άλλα 2 από την προβολή της ταινίας στον υπόλοιπο κόσμο.  

Παίζει και ο Σουηδός ηθοποιός Michael Nyqvist επίσης σε μία τελευταία εμφάνιση μιας και τον Ιούνιο του 2017 έφυγε από τη ζωή στα 57 του χρόνια. Παίζουν και οι Jürgen Prochnow, Matthias Schoenaerts, Martin Wuttke.

Η μουσική είναι του James Newton Howard.

Διάρκεια: 174 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture