Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Οι Γάλλοι τιμούν τον Δήμο Αβδελιώδη μ' ένα μεγάλο αφιέρωμα

Οι Γάλλοι τιμούν τον Δήμο Αβδελιώδη μ' έ...

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής κοινότητας των παραλίων Άλπεων

Η Γαλλία τιμά τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, διοργανώνοντας προς τιμή του ένα μεγάλο αφιέρωμα. Έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας των Παραλίων Άλπεων, ο βραβευμένος δημιουργός θα ταξιδέψει τον Φεβρουάριο (το χρονικό διάστημα 6-10/2/2020) στη Νίκαια και την Τουλόν, παρουσιάζοντας την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Βερόνικα Αργέντζη, καθώς και τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του: «Η Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων», «Το Δέντρο που Πληγώναμε» και «Αθέμιτος Ανταγωνισμός».

Ο επιδραστικός Έλληνας δημιουργός του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έχει συνδυάσει το όνομά του με παραστάσεις και ταινίες, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους, τόσο στη θεατρική όσο και στην 7η τέχνη. Τα έργα του τοποθετούν σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο και άπτονται ζητημάτων οικουμενικών, ξεπερνώντας με την θεματολογία και την αισθητική τους τα ελληνικά σύνορα.

Οι επιλογές του καθώς και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αυτών, του έχουν χαρίσει διθυραμβικές κριτικές και ευρωπαϊκή αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο πως πολύ συχνά τον καλούν στο εξωτερικό, προκειμένου να παρουσιάσει δουλειές του, αλλά και την πρωτοποριακή μέθοδο εκφοράς του λόγου που έχει αναπτύξει. Μέσω αυτής αλλάζει ριζικά τη σχέση μας με κορυφαία κείμενα της Ελληνικής γραμματείας, καθώς τα καθιστά απόλυτα κατανοητά και οικεία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Θα μπορούσε κανείς να πει, πως ο Δήμος Αβδελιώδης είναι άτυπα μεν, πολύ ουσιαστικά δε, ο πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ ενώ ο Δήμος Αβδελιώδης ετοιμάζεται για το μεγάλο αφιέρωμα στη Γαλλία, στην Αθήνα το κοινό μπορεί να δει αυτή την περίοδο μια εξαιρετική δουλειά του. «Το Μυρολόγι της Φώκιας & Το Καμίνι» ανεβαίνει και το προσεχές Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Κέντρο Θεάτρου Άτροπος (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 26, Μετρό Μεταξουργείο).

Πρόκειται για δύο συναρπαστικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Ερμηνεύει η Αλεξία Φωτιάδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture