Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Λάππας, εφημέριος στο Σκεπαστό Καλαβρύτων

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος...

Η κηδεία του έγινε στη γενέτειρα του, το Λαγοβούνι

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, εκδήμησε σε ηλικία 87 ετών, ο μακαριστός Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Λάππας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση το λαό του Σκεπαστού Καλαβρύτων ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου του χωριού.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στη γενέτειρα του μεταστάντος, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφερείας Καλαβρύτων και πλήθους πιστών της Ενορίας και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι απέδωσαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Δημήτριο και προσευχήθηκαν διά την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο μακαριστός π. Δημήτριος Λάππας διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 39 έτη και πιο συγκεκριμένα επί μία δεκαετία (1961 – 1970) στη γενέτειρά του, τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαγοβουνίου και εν συνεχεία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Σκεπαστού μέχρι το 2000. Διακρινόταν διά την πίστη, την ευσέβεια, την ευγένεια, την ιεροπρέπεια, το εκκλησιαστικό ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά προς το ποίμνιό του, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, χαρίσματα τα οποία & τόνισε στον λόγο του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αναφερόμενος στην ποιμαντική προσφορά του αοιδίμου πατρός Δημητρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις