Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό "διάλυση" τα κεντρικά του ΕΛΤΑ στην Πάτρα- Ξεχάστε το απόγευμα

Υπό "διάλυση" τα κεντρικά του ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ταλαιπωρούνται οι πολίτες

Σημεία διάλυσης εμφανίζει το τελευταίο διάστημα το κεντρικό ταχυδρομείο της Πάτρας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε το κατάστημα είναι απανωτά με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση και την ταλαιπωρία των πολιτών. Το πιο βασικό είναι η απόφαση της διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να αναστείλει την απογευματινή λειτουργία του καταστήματος. Έτσι το ταχυδρομείο παραμείνει ανοικτό μόνο από το πρωί και μέχρι τις 14:45. Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί στο κατάστημα κάνει λόγο για «προσωρινή» αναστολή, οι Πατρινοί φοβούνται ότι θα εξελιχθεί σε μια μόνιμη κατάσταση αφού στην χώρα συνήθως ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Όσο φυσικά θα παραμένει κλειστό το ταχυδρομείο τα απογεύματα θα εντείνεται η ταλαιπωρία των πολιτών, ειδικά όσων εργάζονται τα πρωινά και εξυπηρετούνταν άνετα κατά τις απογευματινές ώρες. Τώρα θα πρέπει να τετραγωνίσουν τον κύκλο για να βρουν χρόνο να πηγαίνουν τα πρωινά, χωρίς να γνωρίζουν καν πόση ώρα θα χρειαστούν για να κάνουν τη δουλειά τους. Και τούτο γιατί αυτές τις μέρες δεν λειτουργεί ούτε το μηχάνημα που κόβει χαρτάκια προτεραιότητας.

Το μηχάνημα αυτό έδινε μια λύση σε όσους είχαν και άλλα πράγματα να κάνουν μέσα στην ημέρα, έβλεπαν πόσα άτομα ήταν μπροστά τους, υπολόγιζαν τον χρόνο τους κι επέστρεφαν εγκαίρως για να μην χάσουν την σειρά τους. Τώρα δεκάδες πελάτες των ΕΛΤΑ αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες σε ατέλειωτες ουρές χωρίς να μπορούν να φύγουν ούτε λεπτό από το κατάστημα.

 

Τα παράπονα είναι έντονα και συμπολίτες που μίλησαν στο thebest.gr κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες που θα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα. Όπως φαίνεται να παραπάνω εντάσσονται στα πλαίσια της πολιτικής απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΤΑ να συρρικνώσουν τα Ταχυδρομεία και να μειώσουν των κύκλο των εργασιών τους προκειμένου να επικεντρωθούν μόνο στο ταχυδρομικό έργο.

Στόχος των υπευθύνων των ΕΛΤΑ είναι το αμέσως προσεχές διάστημα οι εργαζόμενοι να μειωθούν από τους 5.500 που είναι σήμερα σε μόλις 3.500, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πελατών. Αυτή την ώρα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι περίπου στα 50 έτη και πρόθεση των ιθυνόντων είναι, όσοι βγαίνουν σε σύνταξη να μην αναπληρώνονται.

Οι προσλήψεις διμηνητών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα είναι «σταγόνα στον ωκεανό» ή «στάχτη στα μάτια» όπως τις χαρακτηρίζουν μιλώντας στο thebest.gr εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, και γίνονται για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό της συνεχιζόμενη απαξίωσης των ΕΛΤΑ είναι και το γεγονός ότι παλιότερα το κεντρικό κατάστημα της Πάτρας λειτουργούσε και τα Σάββατα, ενώ πλέον περιορίζεται μόνο στις 5 μέρες της εβδομάδας με κομμένα πια τα απογεύματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις