Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Να καθιερωθεί η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα χωρίς κινητό!

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Να καθιερωθεί ...

Το μήνυμα του κ. Γαβριήλ προς τους νέους

Μια διαφορετική πρόταση προς τους νέους έκανε σήμερα ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ για να τιμήσουν τους Τρείς Ιεράρχες. Ο ιεράρχης τόνισε πως μπορούμε να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεράρχες όχι με τυπικές εορτές, αλλά ουσιαστικά, και πρότεινε να καθιερωθεί η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο, μια ημέρα ουσιαστικής πράξης, σεβασμού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο που θέλει να ζει πραγματικά.

Ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας χαρακτήρισε τους Τρεις Ιεράρχες προσωπικότητες που σφράγισαν με τη διδασκαλία τους την εποχή τους και τις μετέπειτα εποχές, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι καταδίκασαν τη μανία των ανθρώπων για τον πλούτο, τις κοινωνικές ανισότητες και τα συμφέροντα των ισχυρών που ευθύνονται για τους πολέμους, την πείνα και την εγκατάλειψη.

Όμως οι Τρεις Ιεράρχες, ανέφερε, ξεχώρισαν και για κάτι άλλο, την αγάπη τους για τη φύση και υπογράμμισε ότι ο άνθρωπος «όταν κακοποιεί τη φύση, είναι σαν να αρνείται την αγάπη του Θεού».

Τέλος, σημείωσε πως «Χρειάζεται να κάνουμε ριζικές αλλαγές στα μοντέλα που καθημερινά παράγουμε και καταναλώνουμε, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια αλλαγή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις