Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας από την Ηλεία: Γεφύρι της Άρτας η Πατρών-Πύργου και δεν υπάρχει καν πρωτομάστορας

Αλ. Τσίπρας από την Ηλεία: Γεφύρι της Άρ...

Έκανε εκτενή αναφορά στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο

Αναλυτική αναφορά, μετά από «αίτημα» συμμετεχόντων στην συγκέντρωση, έκανε στο έργο της Πατρών-Πύργου ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον δρόμο «Γεφύρι της Άρτας», σημειώνοντας με νόημα ότι «εδώ δεν βλέπω και πρωτομάστορα για να θυσιάσουμε κάποιον στα θεμέλια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η στάση που κρατάει ο αρμόδιο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, είναι «εκδικητική». Σε αυτή την εκδικητική στάση του κ. Καραμανλή συμπεριέλαβε επίσης το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα, το μετρό της Θεσσαλονίκης και τον δρόμο ΒΟΑΚ της Κρήτης.

«Είναι εκδικητικό αυτό που συμβαίνει στην Πατρών-Πύργου καθώς εμείς είχαμε εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και στις 5 εκ των 8 εργολαβιών είχα ξεκινήσει τα έργα και τώρα τα ακυρώνει. Επιπλέον το Δημόσιο πιθανώς θα πληρώσει αποζημιώσεις στους εργολάβους, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ο κ. Καραμανλής ζητάει να το κατασκευάσουν οι εργολάβοι που το 2013 επειδή δεν του έβγαινε οικονομικά και το αφαίρεσαν», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Έχει μικρές πιθανότητες αυτό το σενάριο να περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακόμα και αν περάσει θα πάει στις καλένδες. Δεν θα τελειώσει το 2023 αλλά πολύ αργότερα. Το θέμα αφορά όλους τους πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας γιατί καλούνται να πληρώνουν φόρο αίματος εξαιτίας αυτής της αθλιότητας. Μπορεί κανείς να παίζει πολιτικά παιχνίδια όχι όμως να παίζει με τις ζωές των πολιτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις