Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κόντρα Τσίπρα – Καραμανλή για το έργο της Πατρών – Πύργου

Κόντρα Τσίπρα – Καραμανλή για το έργο τη...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει σήμερα στην Ηλεία

Κόντρα για το πολύπαθο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βρίσκεται στην Ηλεία, μιλώντας στα Λεχαινά για τον δρόμο Πατρών - Πύργου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο δρόμος αυτός δεν αντιστοιχεί σε ένα οδικό δίκτυο όπως θα έπρεπε να είναι το 2020», προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2013».

Επίσης, ανέφερε ότι «σε αυτήν την χώρα είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν το κάναμε αυτό, αλλά βλέπω ότι η σημερινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα στα θέματα υποδομών ακολουθεί μια λογική εκδικητική και πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, για έργα που είχαν δρομολογηθεί, που είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα ολοκληρώνονταν».

Μάλιστα, μιλώντας ειδικά για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, είπε ότι «εγώ είμαι ανήσυχος, διότι φοβάμαι πως το έργο θα πάει στις καλένδες», προσθέτοντας ότι «εμείς είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση».

Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «με την παρουσία μου εδώ θα ήθελα να κρούσω το κώδωνα του κινδύνου, διότι ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο αναφέρομαι, έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το έργο Πάτρα – Πύργος.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων»... Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος.

Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες.

Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί.

Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις