Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τράμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα

Τράμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία για Ελληνοτουρκικά κι ανατολική Μεσόγειο

Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με  τον ειδικό σύμβουλο του κ. Τραμπ, τον Judd Deere, o Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη εξάλειψης της ξένης παρέμβασης και διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η βία που διεξάγεται στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνομιλία δεν έγινε γνωστή μέσω του Λευκού Οίκου, παρά μόνο μέσα από το twitter κι από τον ειδικό σύμβουλο του Τραμπ. Αυτό, σε κάθε περίπτωση σημαίνει ότι η παρέμβαση που περίμενε ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε από το ανώτερο επίπεδο, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την τουρκική πλευρά, τονίζεται ότι το τηλεφώνημα έγινε για να συλλυπηθεί ο πρόεδρος Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα του φονικού σεισμού, ενώ «μίλησαν και για Συρία και Λιβύη»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις