Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Χριστιανική Στέγη Πατρών τη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Μάνης

Στην Χριστιανική Στέγη Πατρών τη Δευτέρα...

Ο κ.κ. Χρυσόστομος θα μιλήσει με θέμα "η μεγάλη αρετή της αγάπης"

Στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Πατρών έχει προσκληθεί να μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος με θέμα "Η μεγάλη Αρετή της Αγάπης".

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, στην οδό Παντανάσσης 61.

Ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Παπαθανασίου έχει γεννηθεί το 1950 και είναι θεολόγος και νομικός. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Φεβρουαρίου 2000 και Πρεσβύτερος στις 28 Μαΐου 2000 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Έκτοτε και έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη υπηρέτησε ως Τακτικός Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών γενικότερα. Παράλληλα από την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του έως της εκλογής του, ήταν Ιερατικός Υπεύθυνος των Αρσακείων Σχολείων του Ψυχικού. Υπήρξε και παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της "Πειραϊκής Εκκλησίας" ενώ διετέλεσε & ειδικός Γραμματεύς του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου "Ανάπλασις", μέλος της "Εταιρείας των Φίλων του Λαού", της Χριστιανικής Ενώσεως Επιστημόνων και του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός".

Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β' ανέλαβε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία διατήρησε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη νέος Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β´, συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώ η ενθρόνιση του έλαβε χώρα στην πόλη του Γυθείου στις 28 Μαρτίου 2018, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μεγάλου αριθμού Μητροπολιτών και Επισκόπων, Τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις