Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Συνεδριάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα

Συνεδριάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τη Δευτέρα

Στην ατζέντα κυρίως οικονομικά θέματα αλλά και οι επόμενες παραστάσεις του θεάτρου

Η 1η συνεδρίαση για το νέο έτος 2020, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προγραμματίζεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 το μεσημέρι, στα γραφεία του θεάτρου, στο Μπάρρυ, στην Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου. Η ατζέντα προς συζήτηση περιλαμβάνει κυρίως οικονομικά θέματα.

Στα σκαριά αυτό το διάστημα είναι και δύο νέες παραγωγές, η μία εκ των οποίων λέγεται «Ο Ήχος του Κώδωνος» του Γιάννη Σκαρίμπα, συμπαραγωγή με την ομάδα ΟΜΑΖ, σε σκηνοθεσία του Χάρη Πεχλιβανίδη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του ταλαντούχου Μίνωα Μάτσα.

Πρόκειται για ένα τρίπρακτο δράμα, αριστούργημα της νεοελληνικής δραματουργίας, και ένα από τα λιγοστά θεατρικά έργα του πιο αντισυμβατικού ποιητή και συγγραφέα. Το έργο είναι απαλλαγμένο από τα ρομαντικά στολίδια των παραδοσιακών έργων και αφορά σε μία ερωτική ιστορία που καταλήγει σε μία πραγματική έκρηξη αισθημάτων και ενστίκτων. Οι βαλτωμένες ανθρώπινες σχέσεις που κινούνται μονίμως ιδιοτελώς, το αιώνιο θέμα της απιστίας, η αναζήτηση της ευτυχίας , η κοινωνική θέση της γυναίκας, ο έρωτας και εν τέλει ο θάνατος αποδίδονται με όμορφο, κωμικό και ενίοτε δραματικό τόνο, θέτοντας ερωτήματα για το μέλλον της σημερινής κοινωνίας.

Το αστικό θέατρο του Ίψεν, το θέατρο του παραλόγου του Ιονέσκο και η κωμωδία των παρεξηγήσεων συναντιούνται στον Ήχο του Κώδωνος (1942) του Γιάννη Σκαρίμπα.

Η παράσταση θ’ ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την άνοιξη, τον Απρίλιο και σύμφωνα με πληροφορίες θα προηγηθεί χρονικά της παράστασης όπερας του Τζιουζέπε Βέρντι «Ο Χορός των Μεταμφιεσμένων - Un ballo in maschera», σε λιμπρέτο του Αντόνιο Σόμα. Θεωρείται η πιο πολιτική όπερα του Βέρντι που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στο Θέατρο Απόλλων της Ρώμης, στις 17 Φεβρουαρίου 1859 και η αντίστοιχη 1η παρουσίαση στην Ελλάδα, στο Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στις 18 Φεβρουαρίου 1872, όταν και είχε πρωτανοίξει και πρωτολειτουργήσει το θέατρο. Η συγκεκριμένη παράσταση αξίζει να θυμίσουμε πως έχει αναγγελθεί από πέρυσι, είχε αναβληθεί και είναι ξανά στο πρόγραμμα για φέτος χωρίς μέχρι στιγμής πάντως να έχουν ξεκινήσει πρόβες. Οι δύο αυτές παραστάσεις αναμένεται να συζητηθούν και στη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Πρόεδρος του συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι ο Πέτρος Βάης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture