Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 Αγιά Σοφιά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειμερινές εκπτώσεις από σήμερα- Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Χειμερινές εκπτώσεις από σήμερα- Ανοιχτά...

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου

Από 13 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 πμ έως 8 μμ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ «κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr κατά την περίοδο των Εορτών  ο τζίρος στις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής δεν ήταν ο αναμενόμενος καθώς παρατηρήθηκε πτώση 20% με 30%.

Οι καταστηματάρχες, σε γενικές γραμμές, κατέγραψαν μια σχετική μείωση του τζίρου τους σε σύγκριση με πέρυσι καθώς οι καταναλωτές ήταν επιφυλακτικοί και περιορίστηκαν στα απολύτως βασικά της εποχής όπως δώρα, παιχνίδια για τα παιδιά και τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι.

Ακόμα και στον κλάδο των παιχνιδιών βέβαια οι έμποροι «μοιράζονται την φτώχια τους καθώς τον μεγάλο όγκο της δουλειάς τους τον έχουν «κλέψει» οι πολυεθνικές. Ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη έμειναν αρκετά πίσω καθώς οι Πατρινοί μετέθεσαν την όποια ανανέωση της γκαρνταρόμπας τους για αργότερα, πιθανώς για τα μέσα του Γενάρη οπότε και αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Αρνητικά επίσης καταγράφουν την εορταστική περίοδο και οι μικροπωλητές που έστησαν τους πάγκους τους στην Τριών Ναυάρχων, στο πλαίσιο της παράδοσης των «μποναμάδων».

Όπως λένε οι ίδιοι ο τζίρος τους καταγράφει τουλάχιστον μια πτώση που φθάνει ή και υπερβαίνει το 20% και ζητούν, με κάποιον τρόπο που θα συμφωνηθεί με τους φορείς της πόλης, να μεταφερθούν σε κάποιο πιο κεντρικό σημείο. Ένας βασικός παράγοντας για την «ψύχρα» που επικράτησε στα ταμεία των καταστημάτων και των μποναμάδων, όπως συμφωνούν άπαντες, ήταν η μεγάλη μείωση στα χρήματα που είχαν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές λόγω στο πετσόκομμα που υπήρξε φέτος στο Κοινωνικό Μέρισμα.

Mιλώντας στο thebest.gr o Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγους της Πάτρας, Μάκης Μακρής επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δυστυχώς η κίνηση στα καταστήματα της πόηλς δεν πήγε καλά μέσα στις Γιορτές. Οι συνάδελφοι στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης υπολογίζουν την πτώση του τζίρου τους περίπου στο 30%. Καλύτερα πήγαν τα δώρα και τα παιχνίδια αλλά οι πολυεθνικές παίρνουν την μερίδα του λέοντος από την κίνηση. Η απώλεια του Κοινωνικού Μερίσματος είναι σημαντική καθώς εργαζόμενοι των 400-500 ευρώ που έριχναν τα χρήματα στην αγορά φέτος έμειναν εκτός, όπως και οι συνταξιούχοι. Επιπλέον πολύ μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που έπεσαν στην αγορά πήγαν στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία».

Ειδήσεις