Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΒΙΝΤΕΟ - ντοκουμέντο των NYT με τον Ιρανικό πύραυλο που κατέρριψε το ουκρανικό Boeing

ΒΙΝΤΕΟ - ντοκουμέντο των NYT με τον Ιραν...

Το αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη

Βίντεο - ντοκουμέντο δημοσίευσαν οι New York Times με πύραυλο του Ιράν να χτυπά ένα αεροσκάφος πάνω από την περιοχή Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Εκεί όπου την Τετάρτη συνετρίβη το ουκρανικό Boeing, σπέρνοντας τον θάνατο στους 176 επιβάτες.

Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη την ώρα που ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος, ωστόσο αυτό δεν εκρήγνυται.Το αεροπλάνο παρέμεινε στον αέρα για αρκετά λεπτά και επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, πετώντας φλεγόμενο, πριν εκραγεί και συντριβεί, όπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενoι το συγκεκριμένο, όπως και άλλα βίντεο που έχει η εφημερίδα στην κατοχή της.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι έχει επαληθεύσει την τοποθεσία του βίντεο με την τελευταία γνωστή τοποθεσία του πομπού του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με αξιωματούχο που υποστηρίζει πως το μοιραίο Boeing καταρρίφθηκε "μάλλον κατά λάθος" από αντιαεροπορικό πύραυλο του Ιράν.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 176 επιβατών, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης.

«Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος ενώ τις ίδιες δηλώσεις φέρε πως έκανε και αξιωματούχος των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Την αποκάλυψη για την κατάρριψη του αεροπλάνου έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το Newsweek.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε σήμερα πως υπάρχει ένα σύνολο αποδείξεων ότι το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν καταρρίφθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος, που μπορεί να εκτοξεύτηκε ακούσια.

Απηχώντας την εκτίμηση των ΗΠΑ και του Καναδά, ο Τζόνσον κάλεσε για μια πλήρη και διαφανή έρευνα για τη συντριβή του Μπόινγκ 737, στην οποία σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τέσσερις Βρετανοί.

«Υπάρχει πλέον ένα σύνολο πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Αυτό ίσως να έγινε χωρίς πρόθεση», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να καλεί όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν επειγόντως τις εντάσεις στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Τριντό: Μάλλον έπεσε από πύραυλο

Πολλές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της καναδικής, εκτιμούν ότι το ουκρανικό Μπόινγκ 737 που συνετρίβη την Τετάρτη αμέσως μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης, "καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος", δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

"Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές, κυρίως από τους συμμάχους μας και τις δικές μας υπηρεσίες" που "αφήνουν να εννοηθεί ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Μάλλον δεν έγινε σκόπιμα", τόνισε ο Τριντό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις