Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Ευτυχία" έχει χαρίσει συγκίνηση σε κοντά 15.000 Πατρινούς θεατές

Η "Ευτυχία" έχει χαρίσει συγκί...

Η ταινία του Άγγελου Φραντζή θα συνεχιστεί για 4η εβδομάδα σε Βέσο Μάρε και Πάνθεον

To ότι η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή με τις εξαιρετικές Κάτια Γκουλιώνη και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μοιράζονται το ρόλο της στιχουργού του λαικορεμπέτικου τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, σαρώνει σε εισιτήρια θα το έχετε ήδη αντιληφθεί από τις ουρές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης ταινίας που είναι μία πολύ φροντισμένη παραγωγή που κάποιοι σινεφίλ σχολίασαν επιτυχημένα πως «κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μία ταινία της Φίνος Φιλμ την περίοδο της μεγάλης ακμής της», συνέβη το εξής συναρπαστικό, λειτούργησε το «από στόμα σε στόμα» με αποτέλεσμα οι καλές εντυπώσεις και σχόλια των θεατών που είδαν το φιλμ πρώτοι, να διαδοθούν στη συνέχεια προσελκύοντας περισσότερους θεατές.

Η «Ευτυχία» που στο πρώτο 4ήμερο της έκοψε 51.000 εισιτήρια πανελλαδικά (19-22/12/2019) είδε στη πορεία τα πράγματα να βελτιώνονται και η ταινία να έχει ολοένα ανοδική τροχιά φτάνοντας στο σημείο τις μέρες της Πρωτοχρονιάς να παρατηρηθεί και το φαινόμενο του sold out στα Odeon Βέσο Μάρε. Την ίδια ώρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης αποφάσισε να κρατήσει την ταινία και για 4η εβδομάδα, από την Πέμπτη 9/1/2020 σε μία προβολή ενώ στη Βέσο Μάρε όπου αυτή την στιγμή παίζεται σε 3 προβολές, αναμένεται να συνεχιστεί από την Πέμπτη 9/1 σε 2 προβολές στην αίθουσα 6.

Συγκεντρωτικά η «Ευτυχία» που πετυχαίνει να συγκινεί βαθιά το κοινό, άνδρες και γυναίκες με τις πολύ δυνατές σκηνές της, έχει προσελκύσει έως και το βράδυ των Θεοφανείων (6/1/2020) κοντά στους 15.000 θεατές στην Πάτρα, ένα νούμερο ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πιο συγκεκριμένα, στα Odeon Βέσο Μάρε όπως μας είπε ο υπεύθυνος Αλέξης Μπιτούνης, η «Ευτυχία» έχει κόψει περίπου 12.000 εισιτήρια στις περίπου 3 εβδομάδες που παίζεται ενώ το φαινόμενο που παρατηρείται είναι πως υπάρχουν θεατές που σπεύδουν να δουν την ταινία και 2η φορά! Οι καλύτερες μέρες ήταν ανήμερα την Πρωτοχρονιά αλλά και τις επόμενες μέρες όπως την 2η μέρα του νέου χρόνου και το σαββατοκύριακο πριν τα Φώτα. Εξίσου καλά πάει η ταινία και στο Πάνθεον όπου υπολογίζεται πως έχουν δει την «Ευτυχία» περισσότεροι από 2.500 θεατές προσεγγίζοντας τους 3.000.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον η «Ευτυχία» έχει ξεπεράσει το πολυδιαφημισμένο φιλμ «Star Wars: Skywalker, Η Άνοδος» και αποτελεί με διαφορά την 1η σε προτίμηση από πλευράς των θεατών, ταινία αφήνοντας πίσω τα άλλα νέα φιλμ όπως το ενδιαφέρον «Κατηγορώ…!» του Ρομάν Πολάνσκι με τον Ζαν Ντιζαρντέν και την Εμανουέλ Σενιέ, το έτερο ελληνικό φιλμ που έκανε πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά και είναι το «…Για πάντα» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Γερονικολού & το «Jumanji, Η Επόμενη Πίστα» με τον Ντουέιν Τζόνσον.

Η «Ευτυχία» διαθέτει ακόμα ένα εντυπωσιακό καστ ακόμη και στους μικρότερους ρόλους, μία συναισθηματική φόρτιση που είχαμε καιρό να νιώσουμε σε μία κινηματογραφική ταινία και μάλιστα δικής μας παραγωγής, και γενικά αυτή η ορμή και το τεράστιο ενδιαφέρον που παρατηρείται γι’ αυτήν την ταινία, συγκρίνονται μόνο με ταινίες που πραγματικά έγραψαν την δική τους ιστορία στο εγχώριο σινεμά τις τελευταίες δύο δεκαετίες όπως η «Πολίτικη Κουζίνα», ο «Ελ Γκρέκο», οι «Νύφες» και οι ταινίες του Χριστόφορου Παπακιαλάτη όπως το «Αν» και το «Ένας άλλος κόσμος».

*Πανελλαδικά σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr, η «Ευτυχία» έκοψε στην 3η της εβδομάδα έως και 6/1, 111.613 εισιτήρια, φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 331.431 και βάζοντας πλέον πλώρη για τα 400.000 και το μισό εκατομμύριο.

Στις νέες ταινίες που έκαναν πρεμιέρα, το «Jumanji: Η Επόμενη Πίστα» προσέλκυσε σε 119 αίθουσες πανελλαδικά, 47.943 θεατές, το «…Για Πάντα», σε 93 αίθουσες πανελλαδικά, ξεπέρασε τα 53.000 μαζί και με τα εισιτήρια της Πρωτοχρονιάς και το «Κατηγορώ…!» του Πολάνσκι για την υπόθεση του Αλφρέντ Ντρέιφους που κατηγορήθηκε άδικα για προδοσία το 1895 στην Γαλλία, σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε από την Πρωτοχρονιά κοντά στα 18.000 εισιτήρια. Όσο για το «Star Wars: Skywalker, η Ανοδος», έχει φτάσει μέχρι σήμερα τα 223.910 και είναι πια αρκετά πίσω από την «Ευτυχία».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture