Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Αυξήθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Η εξασθένηση του μεταποιητικού τομέα πλήττει την αγορά εργασίας

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η εξασθένηση του μεταποιητικού τομέα πλήττει την αγορά εργασίας της μεγαλύτερης γερμανικής οικονομίας.Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι ο αριθμός των ανέργων, προσαρμοσμένος για την εποχικότητα, αυξήθηκε κατά 8.000 στα 2,279 εκατομμύρια, έναντι 2.000 που προβλεπόταν σε έρευνα του Reuters.

H ύφεση του μεταποιητικού τομέα, που προκλήθηκε από την εξασθένιση των εξαγωγών, έχει επηρεάσει την ισχυρή αγορά εργασίας της Γερμανίας, η οποία αποτελεί και τη βάση του αναπτυξιακού κύκλου με αιχμή την κατανάλωση. Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση στην ανεργία ήταν η υψηλότερη από τον Μάιο. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 5% - ελαφρά πάνω από το χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 4,9% που σημειώθηκε το 2019.

«Ο αδύναμος οικονομικός κύκλος έχει ορατά σημάδια (στην αγορά εργασίας), δήλωσε ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, Ντέτλεφ Σέελε. Οι οικονομολόγοι αναμένουν μικρή αύξηση της ανεργίας φέτος, αλλά ο ισχυρός τομέας υπηρεσιών αναμένεται να οδηγήσει στην είσοδο περισσότερων Γερμανών στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις