Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι και σήμερα - Χιόνια στα ορεινά

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι και σήμ...

Ο καιρός δείχνει το χειμωνιάτικο πρόσωπό του

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή ημέρα στη Δυτική Ελλάδα αφού το κύμα κακοκαιρίας που επισκέφθηκε την περιοχή από χθες το μεσημέρι εξελίσσεται ακόμη αν και μεταφέρεται στα σταδιακά πιο ανατολικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και θυελλώδεις άνεμοι που θα φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο ανατολικό Αιγαίο, για αυτό καλό θα ήταν όσοι ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα Λιμεναρχεία.

Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη περιμένουμε μια νέα μεταβολή του καιρού από τα βόρεια Βαλκάνια, με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των βοριάδων μέσα στο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής - κυρίως - Ελλάδας, ενώ θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανόν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο, πολύ θυελλώδεις ανέμους δυτικών διευθύνσεων, θερμοκρασία σε πτώση. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις