Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: Τι θα πληρώσουμε το 2020 για δημοτικά τέλη, ΤΑΠ και για νερό

Πάτρα: Τι θα πληρώσουμε το 2020 για δημο...

Τι προβλέπουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές για το 2020 εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ο καθορισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού, του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων του Τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) του Δήμου Πατρέων. Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, δηλαδή τί θα πληρώσουν οι Πατρινοί για την ύδρευση και άρδευση.

Τα θέματα αυτά, συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση όπου αποχώρησαν επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης, (Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Παπαδημάτος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Ρώρος, Πέτρος Ψωμάς, Νίκος Τζανάκος και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος),οι οποίες είχαν ζητήσει την μείωση κατά 10% των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και την σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση τους.

Στα δημοτικά τέλη δεν υπάρχουν σημαντικές αναπροσαρμογές σε σχέση με το 2019, πλην των τελών που καταβάλλουν οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης, αφού η δημοτική Αρχή αποφάσισε την ενιαία αντιμετώπισή τους.

Έτσι αποφασίστηκε αναπροσαρμογή στα τέλη που πληρώνουν στο Δήμο οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως τους μήνες από Μάιο – Οκτώβριο, στο παραλιακό μέτωπο της δημοτικής ενότητας Ρίου, Αγ. Βασιλείου, Ακταίου, Αραχωβιτίκων,  Ψαθοπύργου, με μείωση του συντελεστή από 2,50 σε 1,80 και  αντίστοιχα, αύξηση από 1,20 σε 1,80 σε Μονοδένδρι και Βραχνέικα.

Όσον αφορά στον δημοτικό φόρο αποφασίστηκε να παραμείνει ως έχει, ενώ αντίστοιχα δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή ούτε του Συντελεστή  του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας  (ΤΑΠ).

Μάλιστα, θα ισχύσει και για το 2020 η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των κατοίκων πέριξ του βιολογικού καθαρισμού και πέριξ του χώρου υγειονομικής ταφής της Ξερόλακας, καθώς και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως άποροι, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και  οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000 €, πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ, μονογεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, κ.α.

Η πρόβλεψη εσόδων των ανταποδοτικών τελών στον Προϋπολογισμό του 2020 με βάση τα δεδομένα εισπράξεων του 2019 είναι 20.500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος για το έτος 2019 μέχρι και το μήνα Οκτώβρη που αναλογούν στις αποδόσεις μέχρι τον μήνα Αύγουστο έχει εισπράξει το ποσό των  17.051.000 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των τελών κοινοχρήστων χώρων, όπως και της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ, η οποία σε γενικές γραμμές παραμένει η ίδια με πέρσι.

Βασικά στοιχεία  της τιμολογιακής πολιτικής αποτελούν:

Η διατήρηση  των χρεώσεων  στις κλίμακες  για την περιοχή του Δήμου Πατρέων (προ Καλλικράτη) και στις άλλες περιοχές.

Η διατήρηση των χρεώσεων  στις κατ’ εξαίρεση περιοχές.

Η διατήρηση των  στοχευμένων παρεμβάσεων που ήδη εφαρμόζονται για την περαιτέρω ανακούφιση των ευπαθών ομάδων (με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές  περισσοτέρων δικαιούχων.

Δημοτικά Τέλη 2020

Τέλη κοινοχρήστων χώρων και διαφημίσεων

ΔΕΥΑΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις