Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγαλείο ψυχής από νεαρό ζευγάρι στην Πάτρα - Δώρισαν μάτια και νεφρά από το 2χρονο κοριτσάκι τους

Μεγαλείο ψυχής από νεαρό ζευγάρι στην Πά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μετά από τις παραινέσεις των γιατρών, πήραν την μεγάλη απόφαση

Μετά από τις παραινέσεις των γιατρών, νεαρό ζευγάρι ΡΟΜΑ, πήρε την μεγάλη απόφαση, και όταν ενημερώθηκε πως η 2,5 ετών κορούλα τους, ήταν κλινικά νεκρή. Μάνα και πατέρας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά. Τα μάτια και τα νεφρά του μικρού παιδιού θα σώσουν δύο άλλα μικρά παιδιά που τα έχουν τόσο ανάγκη.

Ο πόνος και η θλίψη του χαμού ενός μικρού κοριτσιού στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, μετατράπηκε σε συγκίνηση και αχτίδα ελπίδας μετά την συγκατάθεση που έδωσαν για δωρεά οργάνων οι νεαροί Ρομα γονείς από την Κέρκυρα.

Τρείς ομάδες γιατρών ήρθαν στο νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού. Ομάδα 4 μεταμοσχευτών ήρθε μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα. Τα μάτια του μικρού παιδιού μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη. Η καρδούλα του αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, όπως εξήγησε στο thebest.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Εξάλλου ο κ. Ηλιάδης εξήρε τον αλτρουισμό που επέδειξαν οι νεαροί ΡΟΜΑ γονείς που αν και με πολύ χαμηλή μόρφωση αντελήφθησαν την αξία και την αναγκαιότητα της δωρεάς οργάνων, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση. Χθές οι δυο γονείς επέστρεψαν στο νησί της Κέρκυρας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, για τη δωρεά οργάνων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις