Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα φτιάξουν αρχείο εικονικής περιήγησης 360ο στην Ευαγγελίστρια Πατρών

 Θα φτιάξουν  αρχείο εικονικής περιήγηση...

Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαου Κοροβέση και του Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου Γκουρβέλου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελίστριας Πατρών. 

Σκοπός της συνάντησης όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας ήταν η ανταλλαγή απόψεων, με στόχο κοινές δράσεις προώθησης και προβολής του θρησκευτικού πλούτου που διαθέτει η πόλη της Πάτρας, μεταξύ των οποίων και η ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας Πατρών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναλάβει πρωτοβουλία για την φωτογραμμετρική αποτύπωση και δημιουργία αρχείου εικονικής περιήγησης 360ο του Μητροπολιτικού Ναού.

Με την ολοκλήρωση της δράσης αυτής, ο χρήστης- ταξιδιώτης που επισκέπτεται την πόλη της Πάτρας ή που σχεδιάζει να την επισκεφτεί, θα μπορεί να περιηγηθεί μέσω υπολογιστή, smartphone, tablet και μάσκας VR, με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώσει την ανάγκη να βιώσει την πραγματική εμπειρία επίσκεψης του. Έτσι, θα αναδειχθεί με τον πλέον σύγχρονο, καινοτόμο και βέλτιστο τρόπο αυτό το σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Πάτρας.  

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, «η πόλη της Πάτρας διαθέτει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε στα πλαίσια της εξωστρέφειας που πρέπει να αποκτήσει η περιοχή μας και προς αυτό το σκοπό θέλω να ευχαριστήσω τόσο το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο, όσο και τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελίστριας Πατρών, Αμβρόσιο Γκουρβέλο, για τη θετική τους ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης τόνισε: «Αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η δημιουργία ειδικών θεματικών τουριστικών προϊόντων που θα απευθύνονται σε κάθε είδος δυνητικού επισκέπτη. Ο προσκυνηματικός τουρισμός πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και ανάδειξης αφού αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στην προσπάθεια που κάνουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις