Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξενάγηση μαθητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών

Ξενάγηση μαθητών στον Ιερό Ναό του Αγίου...

Από τον Μητροπολίτη Πατρών

 

Με αφορμή  την εορταστική περίοδο  μνήμης του πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ξενάγησε  μαθητές  του σχολικού συγκροτήματος «Γεώργιος Γλαράκης» οι οποίοι πραγματοποίησαν   εκπαιδευτική –προσκυνηματική  επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Ανδρέα. 

 

Ο Σεβασμιώτατος,   μέσα από διαλογική συζήτηση και ερωτήσεις κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους, παρουσίασε με απλά λόγια τη ζωή και το έργο του Αγίου Ανδρέα, την ιστορία του παλαιού και του νέου ιερού Ναού και του παραπλήσιου αγιάσματος.

 

Οι μαθητές/τριες  προσκύνησαν την Κάρα, το Σταυρό, τον τάφο και τμήμα του χεριού (δύο δάκτυλα) του Πολιούχου και  πήραν την ευχή του Μητροπολίτη ο οποίος έδωσε σε όλους ως ενθύμιο   μικρή εικόνα του Αγίου, δίπτυχο ενημερωτικό έντυπο για τον Άγιο Ανδρέα, και για το  σχολείο εικόνα του Αγίου σε ξύλο.

 

Ο Δ/ντής του σχολείου, ευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο «γι αυτή την ιδιαίτερα τιμητική και ωφέλιμη   για τους μαθητές  ενημέρωση -  διδασκαλία» , ενώ η υποδιευθύντρια  πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο   Χριστουγεννιάτικη κάρτα που έφτιαξαν μαθητές της Ε΄ τάξης και  αντίγραφο χειροτεχνίας μαθήτριας της Ε ΄ τάξης  του 1938.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις