Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη με Χατζηδάκη και Σταϊκούρα

Ως τις αρχές Ιανουαρίου θα οριστικοποιηθεί η λύση που θα εφαρμοστεί για την ΛΑΡΚΟ, με βασικούς άξονες αφενός την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2014 και αφετέρου την διεξαγωγή των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων της, με την επιχείρηση σε λειτουργία.

Αυτό έγινε γνωστό απόψε από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από τη συνάντηση που είχαν απόψε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το 2014 επιβλήθηκε η επιστροφή ποσού ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που κρίθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση. Προβλέπεται ωστόσο ακόμη, ότι αν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα βαρύνεται με το πρόστιμο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει διασφαλιστεί ότι η απόφαση αυτή εξακολουθεί να ισχύει, παράμετρος που είναι κρίσιμη για να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο θα προχωρήσουν ταυτόχρονα δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί για τα ορυχεία και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Ως το τέλος του έτους αναμένονται και οι προτάσεις των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας, ενώ θα αποσαφηνιστεί ύστερα από νομική μελέτη, σε ποιο νομικό καθεστώς (εκκαθάρισης, διαχείρισης κλπ) θα υπαχθεί η εταιρεία πριν την προκήρυξη των διαγωνισμών, με βασικό γνώμονα πάντα να παραμείνει εν λειτουργία «προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και των επενδυτών», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν διατήρηση της επιχείρησης υπό κρατικό έλεγχο, συνέχιση της λειτουργίας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις