Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βολές Ρώρου σε Πελετίδη και Πατούχα

Βολές Ρώρου σε Πελετίδη και Πατούχα

Για τη στάσης τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κριτική στη στάση της δημοτικής Αρχής αλλά και της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» του Χρήστου Πατούχα, ασκεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το ζήτημα του αμίαντου απασχόλησε μεγάλο μέρος του δημοτικού συμβουλίου της 4.10.2019 δικαίως αφού αποτελεί μια βραδυφλεγή «βόμβα» στα θεμέλια της δημόσιας υγείας. Να θυμίσουμε ότι τα αμιαντούχα δομικά υλικά κατασκευών αποτελούσαν για πολλά χρόνια μια οικονομική και διαδεδομένη πρόταση που είναι όμως, όπως αποδείχτηκε, η πλέον επικίνδυνη τόσο στη φάση της κατεργασίας όσο και στην απόρριψή των υλικών αυτών. Η ευθύνη της Πολιτείας στην οργάνωση και χρηματοδότηση της μαζικής απόσυρσής τους είναι δεδομένη και αυτό αποτυπώνεται και στο ψήφισμα που έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, δημιουργεί ερωτηματικά η στάση της δημοτικής αρχής και της άτυπης συμπολίτευσης του κ Πατούχα, που φροντίζουν επιμελώς να διαχωριστούν από κοινά ψηφίσματα ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ουσιώδης λόγος. Ίσως με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αποσοβήσουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής αφού επί πέντε χρόνια στο τιμόνι του Δήμου δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει ένα πρόγραμμα και να οργανώσει την περισυλλογή και τη διευθέτηση αμιαντούχων υπολειμμάτων, που λόγω του προγράμματος «Εξ Οικονομώ» έχουν αυξηθεί δραματικά, τα οποία καταλήγουν μαζί με τα οικιακά απορρίμματα στην Ξερόλακκα. Πέντε χρόνια δεν ήσαν αρκετά όμως ούτε για τη διαμόρφωση πρότασης μετεγκατάστασης των καρναβαλικών πληρωμάτων από τον ΑΣΟ σε κατάλληλο χώρο αφού η πρόσφατη πρόταση της δημοτικής αρχής αφορά κτίριο με μισοκατεστραμμένη στέγη και μάλιστα από αμίαντο!

Το δεύτερο θέμα που ανέδειξε η ΩΡΑ Πατρών αφορά στη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για την τέλεση πολιτικών κηδειών. Με αφορμή αρκετές πρόσφατες τελετές που τελέστηκαν υπαίθρια, κάτω από τον καύσωνα ή τη βροχή, θέσαμε το θέμα λαμβάνοντας την απάντηση ότι επί πέντε χρόνια η δημοτική αρχή το διερευνά πολεοδομικά! 

Αυτό όμως που δεν αφήνει ερωτηματικά αλλά προκαλεί αγανάκτηση είναι η απόκρυψη και καταγγελία των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που δεν είναι αρεστές στη δημοτική αρχή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, όπως η πρόσφατη απόφαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων! Δημοκρατία a la carte.

Το έλλειμμα δημοκρατίας όμως δεν είναι το μοναδικό μεμπτό σημείο της δημοτικής αρχής. Αποκαλύπτεται καθημερινά ότι συνδυάζεται με ανικανότητα αποτελεσμάτων αφού όπως παραδέχτηκε, δηλώνει αδυναμία να τοποθετηθεί στην προοπτική ματαίωσης από τη σημερινή κυβέρνηση σειράς έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι εμφανίζεται αδύναμη να υπερασπιστεί σήμερα τα κεκτημένα των προηγούμενων χρόνων. Πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειες Υπουργών της κυβέρνησης που ακυρώνουν συμφωνίες, όπως για την υπογειοποίηση του τρένου, περνάνε στο απυρόβλητο, υποθηκεύοντας το μέλλον της Πάτρας. Είναι ώρα να ξυπνήσει η δημοτική αρχή από τον ύπνο της εκλογικής νίκης και να αντιμετωπίσει τη ζοφερή πραγματικότητα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις