Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστά σήμερα καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς και στην Πάτρα

Κλειστά σήμερα  καταστήματα της τράπεζας...

24ωρη απεργία λόγω απολύσεων

Σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς. Ρολά κατέβηκαν σήμερα και σε Τραπεζικά υποκαταστήματα της Πειραιώς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια.

Οι απολύσεις που έχουν δρομολογηθεί από τη Διοίκηση του Χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οδήγησαν στην κήρυξη 24ωρης απεργίας. 

Δεν είναι η πρώτη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους αφούμ όπως αναφέρουν καλούνται να μετακινηθούν 350 εργαζόμενοι, μετά την ανάθεση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων σε εταιρεία του εξωτερικού. Όπως υποστηρίζουν πιέζονται να εγκαταλείψουν την τράπεζα για να εργαστούν στην εισπρακτική εταιρεία και αυτό συνεπάγεται και μετακίνηση από την πόλη της Πάτρας.

Οι 350 εργαζόμενοι όπως αναφέρει ανακοίνωση των Συλλόγων ΣΕΥΤΠΕ ΣΥΓΤΕ Αγωνιστικού Μετώπου Συσπείρωση (παράταξη ΣΕΤΑΠ) παραμένουν εκτός εργασίας γιατί αρνήθηκαν παρά τις πιέσεις να φύγουν από την τράπεζα και να εργαστούν στην εταιρεία και εδώ και δέκα μήνες δίνουν αγώνα με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά:

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση με τον υπουργό και την τράπεζα, προκηρύσσει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), με αφορμή τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις