Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Τον έψησαν ζωντανό" - Ξεκίνησε στο Μεσολόγγι η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Μέντζου

"Τον έψησαν ζωντανό" - Ξεκίνησ...

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του δασκάλου

Άρχισε τη Δευτέρα και συνεχίζεται την Πέμπτη στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου η δίκη για τη δολοφονία του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος μέσα στο αυτοκίνητό του τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.

Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος.

Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εξέταση του αδερφού του θύματος, ενώ το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ιδιαίτερα βαρύ γιατί από τη μία πλευρά υπάρχει η σύζυγος του θύματος από την άλλη τα πέντε αδέρφια του.

Ο αδερφός του δασκάλου είπε πως η κατηγορούμενη δε σκότωσε απλά το θύμα, αλλά «το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει».

Περιέγραψε τον Νίκο Μέντζο ως έναν πολύ ανοιχτό και αγαπητό άνθρωπο, ο οποίος έκανε εύκολα παρέες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του άρχισαν να αλλάζουν σταδιακά από τη στιγμή που παντρεύτηκε τη συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία χαρακτήρισε «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική» μέσα στον γάμο, που έκανε κουμάντο σε όλα.

Η σύζυγος του δασκάλου φέρεται να είχε το ταμείο του σπιτιού και να διαχειριζόταν τα χρήματα που κέρδιζε το ζευγάρι. Ο  δάσκαλος είχε και δεύτερη δουλειά από το μεσημέρι και μετά, καθώς εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της κατηγορουμένης, απ΄όπου έπαιρνε έναν δεύτερο καλό μισθό.

Ο αδερφός του τον περιέγραψε ως έναν άνδρα «εγκλωβισμένο πίσω από έναν πάγκο, πιεσμένο συνέχεια».

Όπως είπε ο αδερφός του, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μία γυναίκα πληγωμένη, που είχε κυριευτεί από εκδίκηση, καθώς είχε μάθει για την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της».

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο αδερφός του Νίκου Μέντζου, μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του βρέθηκαν 100.000 ευρώ. «Μάζευε κερδισμένα λαχεία για να δικαιολογήσει κάποια χρηματικά ποσά. Ήθελε να αγοράσει ακίνητα. Το 2011 μου είχε δανείσει 10.000 ευρώ».

Τέλος, τόνισε πως η κατηγορούμενη κάλεσε το θύμα και μίλησαν 82 δευτερόλεπτα: «αμέσως μετά ο αδερφός μου καλεί τη χρηματιστηριακή και ρευστοποιεί τις μετοχές. Τον σκότωσε, γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα».

Εξετάστηκε και η αδελφή του Νίκου Μέντζου, που είναι η δεύτερη μάρτυρας που επίσης περιέγραψε τον αδελφό της ως έναν χαρούμενο, κοινωνικό και δοτικό άνθρωπο, που ήθελε να βλέπει όλους τους αγαπημένους του καλά.
Ήταν πολύ εργατικός και μάλιστα όταν τέλειωνε το ωράριό του στο σχολείο, δούλευε και στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της συζύγου του. Έτσι συγκέντρωνε χρήματα για να αγοράσει ένα οικόπεδο και να κατασκευάσει έναν καινούργιο σπίτι.

Εκτός από τα χρήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό, η αδελφή του ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν άλλες 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό προφανώς εξόργισε την σύζυγο και, κατά την εκτίμηση της μάρτυρος, αποτελούσε λόγο εκδίκησης.

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος, βάσει και των καταθέσεων των δυο αδελφών του, θέλει να αποδείξει ότι η σύζυγος με την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, που δεν έχει κατονομαστεί, ήταν αυτοί που σκότωσαν με τον άγριο αυτό τρόπο τον δάσκαλο.

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν μάρτυρες που είδαν την γυναίκα στο σημείο μαζί με κάποιον άνδρα να παρακολουθούν ατάραχοι το φλεγόμενο όχημα, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση, αλλά όταν ήρθε η πυροσβεστική η σύζυγος επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές.

Οι συγγενείς του θύματος δεν μιλούν για ένα απλό έγκλημα αλλά για ένα ειδεχθές έγκλημα, κατά το οποίο οι δράστες έδεσαν τον δάσκαλο στο κάθισμα του αυτοκινήτου και τον «έψησαν» ζωντανό, όπως είπαν τα αδέλφια.

Συνολικά οι μάρτυρες που θα εξεταστούν είναι 31 και από τις δυο πλευρές, ενώ η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις