Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμάται τη Δευτέρα στην Πάτρα η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη

Τιμάται τη Δευτέρα στην Πάτρα η μνήμη το...

Στον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών

Στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών κοντά στα Ζαρουχλέικα, θα τιμηθεί όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, με εκκλησιαστική λαμπρότητα & ξεχωριστό τρόπο η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στις 17.30 το απόγευμα, με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα λειτουργήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον μεθεόρτιο εσπερινό την Δευτέρα 2/12 στις 17.00 όπου και θα παραστεί και θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα αναφερθεί και στο βίο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη (κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, 7 Φεβρουαρίου 1906 - 2 Δεκεμβρίου 1991). Ο Άγιος Πορφύριος υπήρξε ευσεβής Έλληνας ιερομόναχος που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για το βίο και το έργο του, από νεαρή ηλικία. Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 27 Νοεμβρίου 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις