Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυτική Ελλάδα

Η απάτη των αναδρομικών «σαρώνει» στη Δυ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πάνω από 9.000 ευρώ πήραν από ηλικιωμένη στην Ακράτα

 

 Ένα ακόμα περιστατικό απάτης σημειώθηκε χθες με το πρόσχημα της επιστροφής αναδρομικών. Ηλικιωμένη στην Ακράτα έπεσε θύμα αγνώστου, ο οποίος της τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, με το πρόσχημα ότι θα λάμβανε αναδρομικά από Δημόσια Υπηρεσία, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (9.200) ευρώ,. Η γυναίκα κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που της υπέδειξε ο δράστης.

Ακράτα: Της "έφαγε" 9.000 με την απάτη των αναδρομικών

Αντίστοιχο συμβάν σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και στην Ηλεία. Άνδρας στην Ηλεία την πάτησε για τα καλά και αυτό του κόστισε κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο επικοινώνησε τηλεφωνικά με Έλληνα και με το πρόσχημα ότι θα λάβει ο πατέρας του αναδρομικά σύνταξης ΟΓΑ, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (6.386) ευρώ, τα οποία ο άνδρας κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο απατεώνας.

Γίνεται της απάτης! Από την κάλτσα του Αιγίου ως τα αναδρομικά στην Ηλεία

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον Σεπτέμβριο στην  Ανδραβίδα Ηλείας.

Μέσω τηλεφώνου και με το πρόσχημα των αναδρομικών που έπρεπε να λάβουν για τη σύνταξη του αποθανόντος συζύγου και  πατέρα, η μητέρα και ο γιος εξαπατήθηκαν με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 9.150 ευρώ. Το «κόλπο» στην υπόθεση ήταν πως για να δοθούν τα χρήματα έπρεπε να καταβληθεί ο φόρος.

«Έτσι μου πήραν 9.150 ευρώ» - Η μαρτυρία θύματος επιτηδείων από την Ανδραβίδα

Παρά τις ενημερώσεις και τις συμβουλές που κατά καιρούς δημοσιοποιεί η αστυνομία τα περιστατικά εξαπάτησης συνεχίζονται με διάφορα σενάρια κάθε φορά.

Από την δήθεν πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου από συγγενικό τους πρόσωπο μέχρι την ανάγκη χειρουργείου επίσης κάποιου στενού συγγενή τους και το πρόσχημα είναι η αμοιβή του γιατρού.

Έδωσε 9.000 για να χειρουργηθεί η κόρη της από «μαϊμού» γιατρό, στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις