Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γίνεται της απάτης! Από την κάλτσα του Αιγίου ως τα αναδρομικά στην Ηλεία

Γίνεται της απάτης! Από την κάλτσα του Α...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Απίστευτα σενάρια σκαρφίζονται οι απατώνες

Τα σενάρια που σκαρφίζονται και λένε στα υποψήφια θύματά τους είναι ποικίλα και όσο κι αν κάποιους τους υποψιάζουν υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις ανθρώπων που την έχουν πατήσει. Μόνο χθες στο αστυνομικό δελτίο δημοσιοποιήθηκαν τρεις περιπτώσεις.

Οι λίρες η κάλτσα και τα ...κέρματα στο Αίγιο

Το "φυσάει και δεν κρυώνει" ο 65χρονος ο οποίος έπεσε θύμα απίστευτης απάτης στις 7 Νοεμβρίου, στο Αίγιο. Όπως πληροφορείται το thebest.gr ο 65χρονος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με έναν άνδρα συμφώνησε να συναντηθούν  στο Αίγιο σε εξωτερικό χώρο . Ο 65χρονος υποτίθεται ότι θα αγόραζε  50 χρυσές λίρες Αγγλίας, έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ. Τα έδωσε και πήρε από τον άλλον άνδρα μια κάλτσα... Μέσα όμως όπως αποδείχτηκε δεν είχε χρυσές λίρες παρά κάποια κέρματα ευρώ μικρής συνολικής αξίας. Ο 65χρονος κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

To σενάριο με τις λάθος καταθέσεις χρημάτων

Τελευταία συναντάμε και έναν άλλο τρόπο εξαπάτησης. Με την κατάθεση λανθασμένου ποσού για συναλλαγές και την επιστροφή υπολοίπου.  Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αίγιο και με το πρόσχημα παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης, αξίας (200) ευρώ, ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος κατέβαλε το ποσό των (2.000) ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του πρατηρίου, απαιτώντας από τον υπάλληλο να του επιστρέψει την διαφορά των (1.800) ευρώ.

 

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα και κατέθεσε σε λογαριασμό που του υπέδειξε (1.800) ευρώ, ως την διαφορά.

Αντίστοιχο συμβάν κατέγραψε η αστυνομία προ ημερών και στην Ηλεία. Τον έπεισε ότι του έδωσε 4.820 ευρώ παραπάνω και του τα πήρε

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος πριν από δέκα ημέρες περίπου επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στην Αμαλιάδα και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων, τον έπεισε ότι εκ παραδρομής είχε καταθέσει σε λογαριασμό της επιχείρησης το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ, ενώ το κόστος των προϊόντων ήταν 480 ευρώ, ζητώντας του παράλληλα να του επιστρέψει την διαφορά.

Ο επιχειρηματίας πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του τελευταίου το χρηματικό ποσό των 4.820 ευρώ, ως την διαφορά.

  Ηλεία - Του πήρε 6.386 ευρώ με το πρόσχημα αναδρομικών

Την πάτησε για τα καλά και αυτό του κόστισε κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο επικοινώνησε τηλεφωνικά με Έλληνα και με το πρόσχημα ότι θα λάβει ο πατέρας του αναδρομικά σύνταξης ΟΓΑ, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (6.386) ευρώ, τα οποία ο παθόντας κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο απατεώνας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις