Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων για Αελλώ: "Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για δημοτικό θερινό κινηματογράφο'

Δήμος Πατρέων για Αελλώ: "Θα συνεχί...

Ο χώρος πουλήθηκε

Θα συνεχίσει ο Δήμος Πατρέων την προσπάθεια για τη δημιουργία Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, παρά την "απώλεια" του ΑΕΛΛΩ, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

"Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων , ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, πως η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων  για τη διάσωση του θερινού κινηματογράφου «ΑΕΛΛΩ» - την οποία μετά από επιστολή μας στήριξε και η περιφερειακή Αρχή - δεν μπορεί να ευοδωθεί, καθώς όπως προέκυψε από την επικοινωνία με την τράπεζα Πειραιώς, το ακίνητο μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού έχει πουληθεί ήδη σε ιδιώτη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία για τους κατοίκους της Πάτρας σηματοδοτεί την απώλεια ενός από τους λίγους εναπομείναντες εντός του ιστορικού κέντρου ελεύθερους χώρους, κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός, παρά την απώλεια του συγκεκριμένου χώρου, θα συνεχίσει την προσπάθεια , προκειμένου το όνειρο της λειτουργίας Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου να πάρει σάρκα και οστά.

Επίσης θα συνεχίσει πιο συντονισμένα να σχεδιάζει την παραμονή στην πόλη και τους κατοίκους της  εκείνων των χώρων, που θα μπορέσουν να μετατραπούν σε μικρές οάσεις, στις οποίες θα φιλοξενούνται δράσεις πολιτισμού.

Το «ΑΕΛΛΩ», παρά την αρνητική εξέλιξη, ήταν μόνο η αρχή. Μπορεί η προσπάθεια να μην έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί ο δρόμος για την υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει ο Οργανισμός, προκειμένου  πολιτισμός και ανοιχτοί χώροι να ανταμώσουν, να ‘ναι μακρύς , αλλά στο τέλος θα οδηγήσει στο…ξέφωτο".  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις