Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος εποχής για το "Αελλώ" στην Πάτρα - Πουλήθηκε και πέρασε στα χέρια ιδιώτη

Τέλος εποχής για το "Αελλώ" στ...

Έγινε ο πλειστηριασμός παρά τις προσπάθειες δήμου και Περιφέρειας να μείνει στην πόλη ως δημοτικός θερινός κινηματογράφος

Τέλος εποχής για την Πάτρα και τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο "Αελλώ". Το ακίνητο μεταξύ των οδών Υψηλάντου, Παπαφλέσσα και Καραϊσκάκη, που φιλοξενούσε το σινεμά μέχρι το 2010 είχε βγει σε πλειστηριασμό για πρώτη φορά το 2015. Στα τέλη του Οκτώβρη η πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με επιστολή της στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζητούσε να μην εκποιηθεί ο χώρος από την Τράπεζα Πειραιώς όπως είχε προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου το ακίνητο να παραμείνει στην πόλη με τη μορφή που είχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Πελοπόννησος, δεν υπήρξε ποτέ απάντηση του Υπουργείου σε αυτή την επιστολή του δήμου Πατρέων, παρά μόνο μια τηλεφωνική ενημέρωση, οτι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια, παραπέμποντάς τους στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησε νέα επιστολή στην περιφέρεια στην οποία ο Νεκτάριος Φαρμάκης δεσμεύτηκε οτι θα παρέμβει για  να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού του κτιρίου και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μείνει το κτίριο στην πόλη σαν δημοτικός θερινός κινηματογράφος.

Μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχαν για το θέμα δήμος και περιφέρεια, ενημερώθηκαν πως τελικά το ακίνητο πουλήθηκε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις