Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Παράκτικοι Μεσογειακοί Αγώνες: «Η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς διεθνών διοργανώσεων»

Παράκτικοι Μεσογειακοί Αγώνες: «Η Πάτρα ...

Αποτίμηση της διοργάνωσης στο 22ο Forum Ανάπτυξης

Μια πρώτη αποτίμηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και παράλληλα η  διαπίστωση ότι η Πάτρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες διοργανώσεις έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της επιτροπής  II Mεσογειακών Παράκτιων  Αγώνων , στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, το πρωί της Κυριακής, στον «Αστέρα».

Ο Ηλίας Δαλαϊνας, Διευθύνων Σύμβουλος των Αγώνων, παρουσίασε όλο το χρονικό της διεκδίκησης της συγκεκριμένης οργάνωσης, εκφράζοντας παράλληλα τις ενστάσεις του για το αρχικό πλάνο που είχε καταστρωθεί,  θεωρώντας το  ως μη ρεαλιστικό.

Ο Γιώργος Ζησιμάτος, μέλος της Επιτροπής, εξήγησε πόσο γρήγορα έγινε η διοργάνωση αφού μέσα σε 25 ημέρες ουσιαστικά στήθηκαν οι εγκαταστάσεις στην παραλιακή πλευρά της Πάτρας, κάτι που κατά τον ίδιο αποτελούσε πραγματικό άθλο.

Ο Αριστείδης Ασημακόπουλος, μέλος και αυτός της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα από τη μελέτη του μίλησε και αυτός για τα πόσο σημαντικά ήταν στο οργανωνικό κομμάτι  τα βήματα που έγιναν μέσα σε ελάχιστο διάστημα.

Ο Μιχάλης Κουρέτας, μέλος της επιτροπής, είπε ότι όλα στους συγκεκριμένους αγώνες κύλησαν κατ' ευχήν, αφού δεν διαπιστώθηκε κανένα παρατράγουδο. Επεσήμανε οτι σε τέτοιες διοργανώσεις σημαντικό ρόλο έχουν τέσσερι παράγοντες: η διαμονή, η διατροφή, η μεταφορά αθλητών και συνοδών και η ασφάλεια. Σε όλα αυτά η Πάτρα, κατά τον κ. Κουρέτα, τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιώργος Ρόδης, γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των 1120 εθελοντών στη συγκεκριμένη διοργάνωση στην οποία σε οργανωνωτικό επίπεδο, εκτός εθελοτισμού, χρειάστηκαν 268 άτομα

«Όλα αυτά άφησαν μια εμπειρία ομαδικής εργασίας που μπορεί να βοηθήσει το μέλλον της πόλης μας» σημείωσε.

Ο Νίκος Παπαδημάτος,  Πρόεδρος της  επιτροπής, είπε ότι στο μέλλον αναμένεται να γινει ο απολογισμός, καταγράφοντας τα θετικά και τα αρνητικά της διοργάνωσης.

«Υποδομές έχουμε, μένει να  τις αναβαθμίσουμε και να τις συντηρήσουμε. Και η Πάτρα μπορεί να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις.  Μπορούμε σε αυτή την πόλη να διαμορφώσουμε συνθήκες ώστε να  αποτελέσει πανελλαδικά έναν τόπο διεξαγωγής διάφορων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Διοργανώσεις  που να αρχίζουν και να τελειώνουν στην πόλη μας».

Ο Τάκης Πετρόπουλος, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, έδωσε μια διαφορετική εικόνα στην παρέμβασή του στην εκδήλωση. Υποστήριξε οτι η πόλη μας δεν  διαθέτει υποδομές  και ότι για να τις αποκτήσει απαιτούνται 120 εκατομμύρια ευρώ.

 «Εχουμε συγκεκριμένη μελέτη για το τι πρέπει να γίνει  σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Για να καταλάβουμε το Παμπελοποννηισιακό , όταν κτίστηκε το 2003, κόστισε  55 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα θα στοίχιζε 70 με 80 εκατομμύρια». Και συνεχίζοντας εξέφρασε το παράπονο οτι ουτε καν οι εξέδρες δεν δόθηκαν δωρεάν στην Πάτρα, η οποία είχε ανάγκη από ένα ανοικτού τύπου θέατρο.

«Ο  κ. Αυγενάκης και η ΝΔ όφειλαν να κάνουν αυτό το δώρο στην πόλη», ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports