Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Ciso Hellas: Οι «έξυπνες πόλεις» μοχλός ανάπτυξης

 LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Ciso Hell...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 22ου φόρουμ ανάπτυξης

Η συμβολή των τεχνολογιών και της μετατροπής μιας πόλης σε «έξυπνη» στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ποιότητας ζωής αναδείχτηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ (μέλος του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες) και της CISCO Hellas, στο πλαίσιο του 22ou Forum Ανάπτυξης – money show Πάτρας 2019

O Πολύκαρπος Καρκαβίτσας Χωροτάκτης, Πολεοδόμος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Αναπληρωτής Διευθύνων LEVER A.E παρουσίασε την εμπειρία της LEVER στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των πόλεων και τις νέες τεχνολογίες.

Η εταιρεία ασχολείται με το τεχνικό συμβουλευτικό κομμάτι (αδειοδοτήσεις, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, πάσης φύσεως  μελέτες κλπ) τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό.

Ο κ. Καρκαβίτσας ανέδειξε πώς μπορούν  οι έξυπνες στρατηγικές και οι νέες τεχνολογίες να συνδυαστούν με τον στρατηγικό σχεδιασμό  της πόλης για υγιή ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η στρατηγική για την έξυπνη πόλη , τόνισε, μπορεί να επιτευχθεί με μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και διαλειτουργικότητας όπως είπε στην οποία να περιλαμβάνονται το  έξυπνο parking , ο έξυπνος φωτισμός, η έξυπνη διαχείριση κάδων, η έξυπνη αστική κινητικότητα, οι περιβαλλοντικοί αισθητήρες, η ενημέρωση των πολιτών, η οδική ασφάλεια και προστασία.

Ο Νίκος Λαμπρογιώργος Senior Account Manager της Cisco Hellas (εταιρεία δικτύωσης) μίλησε για τη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος – smart city 2.0, σημειώνοντας τη σημασία της στρατηγικής και της βούλησης των αυτοδιοικητικών , για να γίνει αυτό.

«Μιλώντας με την τοπική αυτοδιοίκηση και  πολίτες είδαμε ότι τα βασικά σημεία στα οποία μια πόλη θέλει να εκσυγχρονιστεί είναι ο φωτισμός η στάθμευση, το περιβάλλον, η κινητικότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων».

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα αντιμετώπισης προβλημάτων πόλεω,ν μέσω «έξυπνων» λύσεων.

Αναφέρθηκε στην στάθμευση και στη δυνατότητα ενημέρωσης του οδηγού μέσω του κινητού του για του πού υπάρχουν ελεύθερες θέσεις ,καθώς και στη δυνατότητα να πληρώσει ηλεκτρονικά το αντίτιμο ή να ανανεώσει ηλεκτρονικά τον χρονική διάρκεια της στάθμευσης  αλλά και  τη δυνατότητα ενημέρωσης της δημοτικής αρχής σε περίπτωση μη πληρωμής ή παράνομης στάθμευσης. «Μέχρι το τέλος του χρόνου στον Δήμο της Αθήνας θα ανοίξουμε 1.000 τέτοιες θέσεις, με αισθητήρες»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις