Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Η καινοτομία του μέλλοντος είναι ήδη δίπλα μας»

 «Η καινοτομία του μέλλοντος  είναι ήδη δίπλα μας»

Εκδήλωση των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών-Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Παλμό, μαζική συμμετοχή και ουσιαστικές παρεμβάσεις είχε η εκδήλωση των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και  Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, παρουσιάζοντας σχέδια για την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία. Οι δύο πρόεδροι των τμημάτων Σταύρος Κουμπιάς και Ευστράτιος Γαλλόπουλος μίλησαν για τους στόχους των τμημάτων αλλά και τα επιτεύγματά τους στους τομείς της έρευνας

Ο  Σπύρος Δενάζης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για τις ανοικτές δικτυακές υποδομές σε έξυπνες πόλεις, μεταξύ αυτών και το 5G, που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του παγκοσμίως.

Ο Κυριάκος Σξγάρμας,  Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για τα συστήματα αυτοματοποιημένης συνομιλίας, τα λεγόμενα Chatbots, τα οποία εφαρμόζονται σε ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων μέχρι τεράστιους κολοσούς και προσφέρουν αμφίδρομη επικοινωνία.

 

Ο Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών,  μίλησε για την έξυπνη διαχείριση κρίσιμων υποδομών και περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας ειδικά συστήματα μέσω από τα οποία δίνονται ουσιαστικές πληροφορίες στου επιστήμονες.

 

 

Ο Σωτήρης Νικολετσέας, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε μια σειρά από  έξυπνες Εφαρμογές του Internet of Things στην Υγεία, τις Μεταφορές και τη Βιομηχανία, δείχνοντας πόσο μεγάλα άλματα έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα.

 

 

Ο Βαγγέλης Καραθάνος, φοιτητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι ο φοιτητής που κατά το Forbes είναι στη λίστα των 30 πιο πετυχημένων επιστημόνων κάτω των 30 ετών , δεν παρέστη στην εκδήλωση, και την παρουσίασή του την έκανε ο κ. Σταύρος Κουμπιάς. Σε αυτή παρουσιάστηκε η ιδέα του, που φέρει το όνομα  Geabit, μίας Ελληνικής Start-up, όπου μέσω τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης προσφέρονται υπηρεσίας έξυπνης γεωργίας στους αγρότες της χώρας 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις