Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ευφυής Γεωργία: Ένα τεράστιο βήμα στον συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο»

«Ευφυής Γεωργία: Ένα τεράστιο βήμα στον ...

Από το Εργαστήριο Βοτανικής-Ζιζανιολογίας Τμ. Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Ευφυής Γεωργία: Ένα τεράστιο βήμα στον συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο», θα είναι το θέμα της συνεδρίας του Εργαστήριου Βοτανικής-Ζιζανιολογίας Τμ. Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18:30 και 20:30 το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.

H συνεδρία θα εστιάσει σε τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας, καινοτόμα επιχειρησιακά εργαλεία, ευφυή θερμοκήπια, καινοτομία και ψηφιοποίηση της γεωργίας και των αγροτικών περιοχών, αξιοποίηση Τεχνολογιών 5G-IoT για την Ορθολογική Διαχείριση και Εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων στην Αγροτική Παραγωγή και ανταγωνιστική διαφοροποίηση προϊόντων ζωικής προέλευσης με ενσωμάτωση έξυπνων ΤΠΕ.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Λίτσα Λιόπα-Τσακαλίδη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστήμιου Πατρών, που θα ανοίξει και τη συνεδρία με θέμα «Τεχνολογίες ευφυούς Γεωργίας».

Θα ακολουθήσει ο Χαράλαμπος Κασίμης,  Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Η ευρωπαϊκή πολιτική σήμερα και αύριο για την μεταφορά γνώσης, καινοτομία και ψηφιοποίηση της γεωργίας και των αγροτικών περιοχών» .

Ο Παντελής Μπαρούχας, Επίκουρος καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστήμιου Πατρών, θα αναφερθεί , στα «Καινοτόμα Επιχειρησιακά Εργαλεία Γεωργίας Ακριβείας».

Η Αγγελική Καυγά , Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστήμιου Πατρών, θα μιλήσει για τα «Ευφυή Θερμοκήπια και την Βέλτιστη Χρήση Φυσικών Πόρων»

Θα παραστεί εκπρόσωπος της Dataverse Ltd, Εταιρείας λογισμικού, που θα αναλύσει το θέμα «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 5G-IoT για την Ορθολογική Διαχείριση και Εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων στην Αγροτική Παραγωγή -: AREThOUSA».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σπύρος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, που θα αναπτύξει το θέμα « Ανταγωνιστική διαφοροποίηση προϊόντων ζωικής προέλευσης με ενσωμάτωση έξυπνων ΤΠΕ η εφαρμογή saf».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις