Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους

Δήμος Ερυμάνθου: Δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους

Θέτει σε εφαρμογή & την ηλεκτρονική πλατφόρμα sense.city όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν τα παράπονα τους

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο Δήμος Ερυμάνθου αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η δημοτική Αρχή όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, επιδιώκοντας έναν Δήμο φιλικό και ευέλικτο στους πολίτες με υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, ανέλαβε πρωτοβουλία για την εφαρμογή δύο σημαντικών «εργαλείων» που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες.

SENSE CITY

Μετά την Πάτρα, τη Ζάκυνθο, τον Πύργο κι άλλους Δήμους, ο Ερύμανθος αποφάσισε να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή την ηλεκτρονική πλατφόρμα sense.city που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι δημότες μέσω της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα ή και τα παράπονά τους για λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια, καμένες λάμπες ή οτιδήποτε άλλο πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Τα αιτήματα θα προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και οι δημότες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την πορεία διευθέτησης του αιτήματός τους.

Επί της ουσίας η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσπαθεί να βάλει τα εργαλεία για την ενεργοποίηση των πολιτών, τη δημιουργικότητα, τον σχεδιασμό και την επικοινωνία στα χέρια του καθενός και καλεί για συλλογική σκέψη και δράσεις τόσο τους πολίτες όσο και τους φορείς της περιοχής.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ WIFI

Eξ άλλου ο Δήμος Ερυμάνθου είναι ένας από τους 70 Δήμους της Ελλάδας που θα λάβει κουπόνι αξίας 15.000 ευρώ από την Ε.Ε. για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU.

Τα δίκτυα δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ θα εγκατασταθούν σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημοτικών κτιρίων, μουσείων και πλατειών.

«Εξ αρχής θέσαμε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε ο Δήμος μας να είναι φιλικός, ευέλικτος και προσβάσιμος στους κατοίκους και στους επισκέπτες, γι’ αυτό και το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενέκρινε τόσο την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας sense.city χωρίς κόστος, όσο και την αποδοχή της συμμετοχής στο πρόγραμμα WiFi4EU για δωρεάν δίκτυα WIFI.

Οι νέοι μας θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα πάνω σ’ αυτό το δίκτυο θα στηρίξουμε στο μέλλον τη λειτουργία κι άλλων σημαντικών δράσεων, όπως η διαδικτυακή περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις