Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Γιώργος Περρής στο thebest: "Με χρήματα που κέρδισα στην Πάτρα αγόρασα το πρώτο μου μικρόφωνο"

Γιώργος Περρής στο thebest: "Με χρή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έρχεται στο θέατρο Πάνθεον την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ,με την Παράσταση Traveller

 Στην Πάτρα επιστρέφει ο Γιώργος Περρής καθώς την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον. Λίγο πριν την επίσκεψη του στην πόλη μίλησε στο thebest.gr για τις αναμνήσεις που έχε από την πόλη, για τη συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου, για τη μουσική, τις επιλογές αλλά και για πολλά άλλα! 

Αυτή τη φορά έρχεστε στην Πάτρα με την παράσταση Traveller. Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα; Έχετε βιώματα και αναμνήσεις;

Φυσικά και έχω!!! Κατ’αρχάς, στο ξεκίνημα της καριέρας μου είχα περάσει 3 εβδομάδες στην Πάτρα καθώς δούλευα στο “Χάραμα”! Θυμάμαι ότι με τα χρήματα που είχα κερδίσει τότε είχα αγοράσει το πρώτο μου μικρόφωνο! Μέσα στα χρόνια έρχομαι αρκετά συχνά, όπως πχ με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Μάριο Φραγκούλη. Φέτος όμως είναι η πρώτη φορά που έρχομαι μόνος μου! Είχα έρθει επίσης πριν μερικούς μήνες με τον φίλο μου τον Στέλιο Παρλιάρο για το γύρισμα της εκπομπής του. Τέλος, έχω και μερικούς καλούς φίλους στην Πάτρα!

Αισθάνεστε ότι είστε ένας ταξιδιώτης της ζωής και κυρίως της μουσικής;

Η αλήθεια είναι ότι έχω υπάρξει τυχερός, καθώς το τραγούδι με ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και  μέσα στη μουσική την ίδια. Με αυτή την έννοια, ναι είμαι ταξιδευτής. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους κόσμους, νέες σκηνές, νέες συνεργασίες, διαφορετικά είδη μουσικής. Δεν θέλω να επαναπαύομαι.

Έχετε εμφανιστεί πολλές φορές σε χώρες του εξωτερικού με επιτυχία. Υπάρχει κάποια που αγαπάτε;

Σίγουρα ο Καναδάς και ειδικά το Μοντρεάλ έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν το πρώτο μέρος στο οποίο πάτησα στα πόδια μου εκτός Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό μέρος για την ζωή μου.

Πάντα επιστρέφετε στην Ελλάδα. Τι σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή;

Πάντα λέω ότι είμαι σαν ένα καράβι που ταξιδεύει, αλλά πάντα επιστρέφει στο λιμάνι του. Η Ελλάδα είναι για μένα το λιμάνι μου. Είναι το μέρος στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες αναμνήσεις και συγκινήσεις μου. Μπορεί να μην φαίνομαι πολύ όπως άλλοι συνάδελφοί μου, γιατί έτσι είναι ο τρόπος της ζωής μου και των υποχρεώσεών μου, αλλά είμαι πάντα εδώ.

"Αν κάτι σημαντικό συμβεί στην προσωπική μου ζωή, με κάποιο τρόπο θα το μοιραστώ με το κοινό μου. Με συνδέει βαθιά σχέση αγάπης μαζί του"

Σας έχει απογοητεύσει αυτή η χώρα; Αν ναι, με ποιον τρόπο;

Νομίζω πως όλες οι χώρες απογοητεύουν τους πολίτες τους σε κάποια επίπεδα, αλλιώς θα ήταν όλα τέλεια και δεν θα είχαμε τίποτα να διεκδικήσουμε. Με στενοχωρεί που μια κοινωνία όπως η δική μας, που έχει τεράστια παρακαταθήκη πνεύματος και ουσίας, προσπαθεί να μιμηθεί πρότυπα άλλων κοινωνιών που θα έπρεπε να είχαμε ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Είμαι πολύ αυστηρός σε αυτό. Γίναμε πλούσιοι από ένα άδειο τίποτα. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο σε σχέση με τον πλούτο του  πνεύματος. Με ενοχλεί επίσης το ότι δεν έχουμε αναλογιστεί την αξία του πολιτισμού. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πνευματική του αξία, αλλά και στην καθαρά οικονομική και πρακτική του αξία. Είμαι όμως από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπω σιγά σιγά τα πράγματα να αλλάζουν.

Την επιμέλεια της παράστασης παρουσιάζετε αυτό το διάστημα ανέλαβε η Λίνα Νικολακοπούλου. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί της;

Η Λίνα ήταν πάντα η Βίβλος μου στο τραγούδι μαζί με τον Νίκο Γκάτσο. Μέσα από τους στίχους της βρήκα απαντήσεις στα δικά μου ερωτηματικά για τον έρωτα και την ζωή. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερός που δουλεύουμε μαζί, σαν να με ακουμπάει ένα χέρι σοφίας και καθοδήγησης η οποία όπως δεν είναι δυναστευτική, αλλά ρέει άφοβα και όμορφα.

Γενικότερα ποιες είναι οι συνεργασίες- σταθμοί στην μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας πορεία;

Από όλες μου τις συνεργασίες έμαθα κάτι. Ρούφηξα σαν σφουγγάρι όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα. Επίσης συνειδητοποίησα και αποδέχτηκα πως η φύση της κάθε συνεργασίας είναι διαφορετική. Συνεργάστηκα με καλλιτέχνες που εκτός από την τέχνη δεν είχαμε τίποτε άλλο κοινό και με άλλους που μας συνέδεσε βαθιά φιλία.

Η ανταλλαγή όμως πάνω στη μουσική είναι ιερό πράγμα, σου ανοίγει τους ορίζοντες. Από τραγουδιστές, οι πιο σημαντικές συνεργασίες μου ήταν αναμφίβολα με τον Μάριο Φραγκούλη και την Lara Fabian. Από δημιουργούς, εκτός από την Λίνα, ήταν με τον Michel Legrand και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Χάρη σε όλους αυτούς ανακάλυψα ένα κομμάτι του εαυτού μου, πήγα παραπέρα. Το κυριότερο που έμαθα όμως είναι πως στην τέχνη πρέπει να είσαι γενναιόδωρος και ανοιχτός.

"Με ενοχλεί το ότι δεν έχουμε αναλογιστεί την αξία του πολιτισμού"

Τι είναι αυτό που αναζητάτε μέσα από τις συνεργασίες και τις επιλογές σας;

Το δικό μου αίτημα μέσα από τη μουσική είναι να συγκινήσω τον κόσμο. Τίποτε άλλο δεν με ενδιαφέρει όσο αυτό. Η συγκίνηση, το συναίσθημα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε οι άνθρωποι. Είναι αυτό που κρατάει και στηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση μας. Σε προσωπικό επίπεδο επίσης προσπαθώ να εξελίσσομαι, να δοκιμάζω νέα πράγματα, να πειραματίζομαι κι ας μην ξέρω πού θα βγάλει.

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό όνειρο σας που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;

Ένα μόνο; άπειρα είναι !!!

Είστε από τους καλλιτέχνες που τραβούν την προσοχή μέσα από την τέχνη τους… Γνωρίζουμε πολλά πράγματα για εσάς, αλλά όλα σχετίζονται με την καλλιτεχνική σας διαδρομή… Είναι κάτι που έτυχε ή πέτυχε;

Μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά στην πραγματικότητα -και ειδικά αν δείτε τα social media  μου- μοιράζομαι τις σημαντικές στιγμές της ζωής μου με τον κόσμο μου. Να είστε σίγουρη πως αν κάτι σημαντικό συμβεί στην προσωπική μου ζωή, με κάποιο τρόπο θα το μοιραστώ με το κοινό μου. Με συνδέει βαθιά σχέση αγάπης μαζί του. Σίγουρα όμως δεν είναι στο χαρακτήρα μου να σκορπάω την προσωπική μου ζωή δημόσια. Θέλω να κρατάω κάποια πράγματα για μένα όπως και όλοι οι άνθρωποι βέβαια.

Παρά το χαμηλών τόνων προφίλ που διατηρείτε, στην αναζήτηση του google δίπλα από το όνομα σας, αρκετά ψηλά, μετά τη λέξη «συναυλίες», υπάρχει η λέξη «σχέση». Πώς θα το σχολιάζατε αυτό;

(σ.σ. γελάει και μπαίνει να το τσεκάρει γιατί του έκανε εντύπωση!!)

Το βρίσκω πολύ τρυφερό και ανθρώπινο. Όλοι είμαστε περίεργοι. Βέβαια, αυτό ακριβώς είναι και το αποτέλεσμα των χαμηλών τόνων που διατηρώ στην προσωπική μου ζωή!!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς να ισορροπείτε μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής;

Δεν είναι εύκολο, πρώτον γιατί ο περίγυρος μου ξέρει ότι η μουσική είναι η απόλυτη προτεραιότητα μου, κι αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί ο άλλος. Ξέρετε, πολλές φορές ζυγίζω αυτά που έχω κάνει για το τραγούδι και συνειδητοποιώ ότι ενώ στην προσωπική μου ζωή είμαι φοβιτσιάρης, σχεδόν δειλός, στο τραγούδι γίνομαι λιοντάρι. Έχω πάρει ρίσκα και αποφάσεις που ακόμα απορώ με το πού βρήκα το κουράγιο να το κάνω. Την ισορροπία την βρίσκω στη φύση, στην ξεκούραση, στα γεύματα με τους δικούς μου που κρατάνε ώρες. Α! Και στα ατελείωτα μηνύματα στο κινητό!

"Η πιο όμορφη ευχή που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να αγαπήσω και να αγαπηθώ"

Ποια είναι η πιο όμορφη ευχή που μπορεί να σας κάνει κάποιος;

Να αγαπήσω και να αγαπηθώ.

*Τι θα ακούσουμε στο «Πάνθεον» στις 22 Νοεμβρίου;

Ο “Traveller” είναι μια διαφορετική παράσταση, καθώς μέσα από τα βίντεο των Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) έχουμε δημιουργήσει με την Λίνα έναν παράλληλο εικαστικό κόσμο που ενισχύει τα τραγούδια. Έτσι, όπως τραγουδάω ένα αστέρι έρχεται και κάθεται στο χέρι μου ή χορεύω μέσα σε μια τεράστια χούφτα. Επίσης μέσα από κάποια ολογράμματα, έχουμε την ψηφιακή παρουσία κάποιων γκεστ. Όσον αφορά τα τραγούδια, είναι μια συναυλία εφ’όλης της ύλης: τραγούδια του ρεπερτορίου μου όπως το “Ποιος φοβάται την αγάπη”, “I will wait for you”, “Je suis malade” καθώς και διασκευές έκπληξη στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Επίσης παρουσιάζουμε και κάποια από τα καινούργια μας τραγούδια με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λινά Νικολακοπούλου.

*Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;

Καταρχάς ο ελληνικός δίσκος που τελειώνουμε αυτό τον καιρό με την Λινά Νικολακοπούλου και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που αυτές οι σπουδαίες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού ενώθηκαν ξανά μετά από είκοσι χρόνια για να γράψουν για τη φωνή μου.

Το πρώτο δείγμα αυτού του δίσκου λέγεται “Όλα ένα” και κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και ήδη πάει εξαιρετικά καλά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Ταυτόχρονα αυτές τις μέρες κυκλοφορεί διεθνώς ένα αγγλικό σινγκλ με τίτλο “Lay Down Your Love” ενώ σύντομα θα βγει και το βίντεο κλιπ του. Τις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκομαι στην Αμερική για την προώθηση του, ενώ σιγά σιγά αρχίζω και ξεκινάω δουλειά στον επόμενο ξένο μου δίσκο. Επίσης, τον Φεβρουάριο θα τραγουδήσω στην “Εποχή της Μελισσάνθης” του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Traveller. Ταξιδιώτης (ή Ταξιδευτής). Με την πρόθεση και την επιθυμία η παράσταση αυτή να ταξιδέψει και τους θεατές που θα βρεθούν στην αίθουσα του Θεάτρου Πάνθεον.

Παίζουν οι μουσικοί
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: Πλήκτρα - Ενορχηστρώσεις
Δημήτρης Στασινός: Κιθάρες
Γιώργος Μπουλντής: Μπάσο
Κώστας Μυλωνάς: Τύμπανα

Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Σχεδιασμός φώτων: Γιώργος Τέλλος
Χειρισμός φώτων: Παναγιώτης Τσεβρένης

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Video spot: Νίκος Κουνίτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλογερόπουλος - Γιώργος Καπλανίδης

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr, τηλεφωνικά: 210723456 σε όλα τα καταστήματα public

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20 € Διακεκριμένη
15 € Α Ζώνη
12 € Β ζώνη (εξώστης - χωρίς αρίθμηση)
10 € φοιτητικά, ανέργων, αμέα, άνω των 65 (στην Β Ζώνη)

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
Δ. Γούναρη 34
262 22, Πάτρα
ώρα έναρξης: 21.00

Παραγωγή: Pure Art
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Κική Τσαντίρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture