Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο ναό των Αγ. Αγγέλων στο Α' νεκροταφείο Πατρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο ναό τ...

Αναμένεται ν' ολοκληρωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου 2019

Μπορεί ο ιερός ναός των Αγίων Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών να ξανάνοιξε πριν λίγο καιρό στη διάρκεια του εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, μετά από περίπου 4 μήνες που παρέμεινε κλειστός λόγω εργασιών ανακαίνισης, ωστόσο οι σκαλωσιές δεν έχουν ακόμη φύγει από τα πλαινά τμήματα του ναού καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ελαιοχρωματισμού. Έξω από το ναό ήδη μπήκε και η σχετική πινακίδα που πληροφορεί πως την επισκευή του ιερού ναού Αγγέλων (καθώς και του Αγ. Μηνά στο Β’ Κοιμητήριο) ανέλαβε ως φορέας υλοποίησης ο Δήμος Πατρέων με ανάδοχο την πολιτικό μηχανικό Ζωή Τασίνη και με τον προυπολογισμό να φτάνει τις 120.000 ευρώ (για την ακρίβεια 119.040 ευρώ με ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Πατρέων, τουτέστιν από τους Πατρινιούς πολίτες και την επίβλεψη είχε αναλάβει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει γίνει θαυμάσια δουλειά στο εσωτερικό του ναού ενώ και παλιές εικόνες συντηρήθηκαν και αναδείχθηκαν εκ νέου.

Πάντως εξωτερικά χρειάζεται να γίνουν ακόμη μερικές εργασίες, οι οποίες και προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Έχει φύγει και η μαρμάρινη επιγραφή που υπήρχε και έγραφε πως είχαν γίνει εργασίες ανακαίνισης επί Δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου το 2000 και προφανώς αναμένεται να τοποθετηθεί νέα επιγραφή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις