Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα- Δύο πορείες- ΦΩΤΟ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα- Δύο πορείες- ΦΩΤΟ

Το πρωί της Παρασκευής

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου έκαναν στην Παλαιά Ασφάλεια Πατρών, στην οδό Κανακάρη, και στο μνημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου, το πρωί της Παρασκευής, έκαναν εκπρόσωποι του  Πανεπιστημίοο Πατρών, της Περιφερειακής εκπαίδευσης,  φοιτητικοί σύλλογοι , Δημοτικές παρατάξεις, περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει και θα συνειχστούν το Σάββατο και την Κυριακή ανήμερα της επετείου.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες. 

Η πρώτη στις 17:00 που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη στις 18:00 που θα ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. 

Να σημειώσουμε ότι αύριο, Σάββατο 16 Νοέμβρη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα, στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο «Αίγλη» (Veso Μare).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα». Στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.

Επίσης η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει  την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αλλά αι στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποίησε έκθεση Υλικού από το αρχείο της Πάτρας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και Τιμητική εκδήλωση στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης από το Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα δεν λειτουργούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος. και δεν  πραγματοποιούνται μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, παρέστη  σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας
και στην παλαιά Ασφάλεια Πατρών.

Δυο ημέρες πριν από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το βλέμμα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι επικεντρωμένο στην κινητικότητα που αναπτύσσεται ήδη στο πρώην παράρτημα και σε άλλους χώρους του κέντρου της Πάτρας. 

Οι συγκεντρώσεις ομάδων στο χωρο του πρωην παραρτήματος της οδού Κορίνθου, συναντήσεις επετειακού χαρακτήρα, έκτακτες διαδηλώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Μετα τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα και στην Πάτρα την Τρίτη το βράδυ, το κλίμα είναι τεταμμένο.

Αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες επιτηρούν πιθανούς στόχους και παρατηρούν την κίνηση σε στέκια που συχνάζουν κατά την εκτίμησή τους ύποπτα άτομα. 

Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα προβλέπεται από το σχέδιο των μέτρων που έχει σχεδιαστεί στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένονται πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Πάτρα είναι ψηλά στην αντζέντα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Αστυνομίας προκειμένου να ανασχεθουν ενδεχόμενα επεισόδια κατά την απογευματινή πορεία της Κυριακής.

Τα μέτρα φύλαξης εντείνονται από σήμερα και ιδίως την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ειδήσεις