Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιάννα Αγγελοπούλου: "Το 2004 οι Ολυμπιακοί άφησαν λεφτά στην Ελλάδα"-Όσα είπε για το "2021"

Γιάννα Αγγελοπούλου: "Το 2004 οι Ολ...

Συνέντευξη "ποταμός" στον Σκάι

«Ποταμός» η Γιάννα Αγγελοπούλου στην πρώτη της συνέντευξη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να της αναθέσει την ηγεσία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Αποτύπωμα» στον ΣΚΑΙ, η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε ακόμη και στο αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν μια από τις αιτίες που χρεοκόπησαν τη χώρα.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, αποκαλύπτοντας πως από τον προϋπολογισμό ύψους δυο δισ. που είχε η Επιτροπή, έμειναν χρήματα. «Οι Αγώνες πέτυχαν (…) αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», είπε.

Αναφερόμενη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που, σε πολλές περιπτώσεις ρημάζουν, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα», σημειώνοντας πως ευθύνονται οι κυβερνήσεις για τη σημερινή τους κατάσταση. «Μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου», τόνισε με νόημα.

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να εμπλακούν στο εγχείρημα για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, η Γιάννα Αγγελόπουλου μίλησε για την πρόταση που της έκανε ο πρωθυπουργός και γιατί τη δέχτηκε.

«Η υπόθεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που μας ξεπερνάει. Τους θέλουμε όλους μέσα, μικρούς μεγάλους. Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα», είπε και πρόσθεσε πως αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση που της έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί ονειρεύτηκε το τι σημαίνει Ελλάδα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδωσε το λόγο του να μπουν «οι πάντες μέσα» και σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις (…) Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», τόνισε και έκρινε πως το 2021 είναι πολύ πιο σημαντικό από το 2004.

Σκοπός της επιτροπής, είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι «με μέτρο να κρίνει και να προχωρήσει, σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων. Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε». Αναφερόμενη στα μέλη της Επιτροπής, είπε πως πείστηκαν όλοι και πως τους τηλεφώνησε η ίδια προσωπικά.

“Με επέλεξαν γιατί έχω μαζί μου την εμπειρία μου, την επιτυχία μου, τις επιτυχίες μου και τα λάθη μου. Έχω όμως και ικανότητες για να αναλάβω αυτή την υπόθεση”

Η Γιάννα Αγγελόπουλου αποκάλυψε επίσης πως ο πρωθυπουργός «μου είπε ότι και αυτός ήταν πολύ συγκινημένος για την εικόνα που έδωσε τότε (σ.σ. το 2004) η χώρα μας. Και αν μπορούμε να το πετύχουμε και για το 2021, δεν θα είναι εφήμερο, θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το 2004 (…) Όποιος πρωθυπουργός μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανα πάντα και δεν ζήτησα τίποτα».

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη Επανάσταση, θα γίνουν εκδηλώσεις στην Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική. Όπως είπε η Γιάννα Αγγελόπουλου δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις