Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πανελλήνιο θέμα το «καλά έκαναν οι φοιτητές» που είπε ο Κώστας Μάρκου

Πανελλήνιο θέμα το «καλά έκαναν οι φοιτη...

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Το γύρο της χώρας κάνει η δήλωση του βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου στη Βουλή, ο οποίος τάχθηκε με το πλευρό των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ οι οποίοι έσπασαν την πόρτα της Σχολής και μπήκαν στον πανεπιστημιακό χώρο. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επέμβαση της Αστυνομίας στη Σχολή, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε το κλείσιμο του Πανεπιστημίου για μια εβδομάδα, χωρίς κάποιο αιτιολογικό.

Για το θέμα αυτό, μίλησε χθες στο thebest.gr ο Κώστας Μάρκου, ο οποίος επανέλαβε ξεκάθαρα τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας πως «έπραξαν αυτό που δεν έπραξε μια ανάξια Σύγκλητος, η οποία έκλεισε το Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές όφειλαν να ανοίξουν τη Σχολή γιατί είναι το σπίτι τους και σωστά έκαναν».

Σήμερα, Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να μιλήσει σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης και επανέλαβε τις θέσεις του.

«Δεν αναγνωρίζω το ρόλο της αστυνομίας να διοικεί τα πανεπιστήμια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου στην Ώρα Ελλάδος 7:00, μία μέρα μετά τη δήλωσή του στη Βουλή ότι «καλά έκαναν κι έσπασαν την πόρτα με αλυσοπρίονο στην ΑΣΟΕΕ».

«Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Κώστας Μάρκου, δικαιολογώντας όσα έγιναν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ και τα έκτροπα από τους συγκεντρωμένους που όπως αποδείχθηκε εν τω μεταξύ, δεν είχαν καμία σχέση με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι «όλα είναι βάσει σχεδίου ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «άστοχη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δυναμίτισε το κλίμα». «Πήγε να επιτεθεί εναντίων φοιτητών που πήγαν να υπερασπιστούν το ανοιχτό πανεπιστήμιο».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις