Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Κώστας Β. Μάρκου

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας...

Θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Β. Μάρκου είναι Γιατρός, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα στις 3 Σεπτεμβρίου 1953.

Είναι ο πρωτότοκος γιος του δικηγόρου Βασιλείου Μάρκου.

Τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαβρύτων το 1971 και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1977.

Κατά την διάρκεια της φοιτητικής του ζωής είχε ενεργό δραστηριότητα στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσω των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα (ΦΕΑ) και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κορυφαίες του στιγμές (Νομική, Πολυτεχνείο κλπ). Από τότε στρατεύθηκε ιδεολογικά και πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς έως σήμερα.

Είναι πατέρας δύο αγοριών.

Έγινε  Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991,  μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών το 1998 και έως σήμερα είναι Τακτικός Καθηγητής Ενδοκρινολογίας.

Από τον Φεβρουάριο 2016 είναι άμισθος Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος και Επιστημονικός Υπεύθυνος  του  Προγράμματος  Ανθρωπιστικής βοήθειας του Ενδοκρινολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο την αντιμετώπιση της ιωδιοπενίας  σε παιδικό και εφηβικό πληθυσμό στο Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία.

Από το 2013 παρακολουθεί εθελοντικά ασθενείς στο νοσοκομείο Καλαβρύτων σε μηνιαία βάση.

Είναι Υπεύθυνος Ομάδας Εθελοντών Γιατρών που έχει την ευθύνη υγείας των 850 κρατουμένων στο σωφρονιστικό Κατάστημα «Αγ. Στέφανος» Πατρών και συμμετείχε στο κοινωνικό ιατρείο Πάτρας.

Υπήρξε μέλος της «Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία», που τον Μάιο 2016 παρέδωσε τα πορίσματα της πάνω στα οποία στηρίχθηκε η πρόσφατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος παρακολούθησης των αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών και Ενώσεων όπως: Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Ελληνική  Εταιρεία   Μελέτης  και  Μεταβολισμού των Οστών, EuropeanThyroidAssociation, EuropeanAssociationfortheStudyofDiabetes, AmericanThyroidAssociation, EuropeanThyroidAssociation  κ.α. και αναγνωρισμένο μέλος ως Ειδικός Ενδοκρινολόγος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικοτήτων της Ιατρικής (UEMS). 

Εκπροσωπεί την Ελλάδα, ως Εθνικός εκπρόσωπος, στη Διεθνή Επιτροπή Αντιμετώπισης των Ιωδιοπενικών Διαταραχών (IodineCounciltoConfrontIodineDeficiencyDisorders-ICCIDD) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας από το 1998.

Έχει διατελέσει μέλος  του Δ.Σ. της  Ελληνικής  Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις