Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Λουκά Τριπόλεως ο Μητροπολίτης Πατρών

Στη Λουκά Τριπόλεως ο Μητροπολίτης Πατρών

Το πρωί της Τετάρτης 13/11 θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το γραφικό χωριό Λουκά Τριπόλεως βρίσκεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με αφορμή την θρησκευτική πανήγυρη που γίνεται προς τιμήν του Προστάτου Αγίου της περιοχής, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης Πατρών που έχει γεννηθεί στη Λουκά το 1958, φροντίζει σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια μέρα να πηγαίνει στην αγαπημένη του γενέτειρα και να συμμετέχει τόσο στον εσπερινό όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ενώ πάντα τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες του Λουκαΐτες, κάτι που έγινε και τον περασμένο Οκτώβριο στο μακρινό Σικάγο των ΗΠΑ όπου ο κ.κ. Χρυσόστομος ταξίδεψε και παρέστη στις εκδηλώσεις των Ελληνοαμερικανών ομογενών με καταγωγή από τη Λουκά και το νομό Αρκαδίας.

Όπως διαβάσαμε στο σάιτ arcadiaportal.gr, η Λουκά θα πανηγυρίσει με λαμπρότητα και θα τιμήσει την ιερά μνήμη ενός εκ των μεγαλύτερων πατέρων της Ορθόδοξης εκκλησίας μας. Ο ναός που χτίστηκε στο χωριό και αφιερώθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο ήταν στην αρχή μικρός ενώ από το 1896 είναι πια μεγάλος και περίλαμπρος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή, απόψε Τρίτη στον μέγα πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό συγχοροστατεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο καθώς και τους Επισκόπους Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και Τεγέας κ. Θεόκλητο. Μετά το τέλος του εσπερινού σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την Τετάρτη 13/11/2019 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή και πάλι όλων των προαναφερόμενων αρχιερέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις