Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

H "Oικογένεια Άνταμς" "πρώτευσε" στο εγχώριο box office με πάνω από 23.500 θεατές

H "Oικογένεια Άνταμς" "πρ...

Το "Τζόκερ" έπεσε στη 2η θέση, φτάνοντας ωστόσο σε 6 εβδομάδες προβολής τα 856.000 εισιτήρια

Η παιδική animation ταινία «Η Οικογένεια Άνταμς», σε σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον, Γκρεγκ Τίρναν με τις φωνές των Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Φιν Γούλφχαρντ, Νικ Κρολ, Μπέτι Μίντλερ και Άλισον Τζάνεϊ, έχει φτάσει σε 5 εβδομάδες προβολής στις ΗΠΑ τα σχεδόν 92 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις ενώ κατάφερε στην πρεμιέρα της στη χώρα μας το περασμένο τετραήμερο 7-10/11/2019 να πάρει την 1η θέση στο boxoffice, εκτοπίζοντας το «Joker» του Τοντ Φίλιπς. Η «Οικογένεια Άνταμς» έκοψε σε 131 αίθουσες πανελλαδικά, 23.548 εισιτήρια σύμφωνα με το flix.gr, αφήνοντας έτσι το περίφημο «Joker», με τον Χοακίν Φίνιξ 2ο στην 6η του ωστόσο εβδομάδα προβολής. Μάλιστα το «Joker» που είναι μία αναπνοή από το να φτάσει το 1 δις δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις (στις ΗΠΑ ήδη αγγίζει τα 315 εκατ.) συνέχισε στη χώρα μας το περασμένο 4ήμερο σε 85 αίθουσες πανελλαδικά, με άλλα 22.125 εισιτήρια φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 856.579!

Η ταινία για την οποία οι εμπορικές προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες αλλά τελικά κινήθηκε πιο συγκρατημένα ήταν το διάρκειας δυόμιση ωρών «Δόκτωρ Ύπνος – Doctor Sleep» του Στίβεν Κινγκ, συνέχεια της αριστουργηματικής «Λάμψης» του Στάνλει Κιούμπρικ. Το νέο φιλμ σε σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν που στις ΗΠΑ επίσης έμεινε πίσω στη 2η θέση με 14 εκατ. δολάρια, κάτω από το «Midway» του Ρόλαντ Έμεριχ που είχε καλύτερες εμπορικές επιδόσεις, υπολογίζεται πως στην Ελληνική του πρεμιέρα σε 98 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε), προσέλκυσε κάτι λιγότερο από 12.000 θεατές (για την ακρίβεια 11.668). Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

Το φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πόνος και Δόξα» με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουζ, συνέχισε στη 2η εβδομάδα προβολής του σε 50 αίθουσες πανελλαδικά, με 11.546 εισιτήρια και έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 37.000. Στις εμπορικές εκπλήξεις το φιλμ «Παράσιτα» (Χρυσός Φοίνικας φέτος στις Κάννες) που στην Πάτρα προβλήθηκε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον μέχρι την περασμένη Τετάρτη, το οποίο σε 5 εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα 48.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ στις ΗΠΑ έχει ήδη φτάσει τα 11,2 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Τέλος ο «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο», με τον αγέραστο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τη Λίντα Χάμιλτον στις 2 εβδομάδες προβολής του απλά έχει πιάσει τα 35.000 εισιτήρια ενώ  ο νέος Κεν Λόουτς με το «Δυστυχώς Απουσιάζατε», σε 16 αίθουσες πανελλαδικά, πλησίασε στο 4ήμερο της πρεμιέρας του τα 6.500 εισιτήρια, μία αξιοπρεπής επίδοση. Η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Για τους λάτρεις του Τζόνι Ντεπ υπάρχει και το συγκινητικό είναι αλήθεια, χωρίς πάντως να φτάνει σε επίπεδα «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών»,  «Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά – Richard says goodbye» σε σκηνοθεσία του Γουέιν Ρόμπερτς, με ένα επίσης πολύ καλό Ντάνι Χιούστον (ο Ντεπ σ’ ένα δραματικό αλλά και με πινελιές ειρωνείας και χιούμορ, ρόλο που αξιοποιεί στο έπακρο) που σε 24 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare), κινήθηκε λίγο πιο κάτω από τα 4.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια στα 3.803). Συνεχίζεται η προβολή και του θρίλερ «Αντίστροφη Μέτρηση – Countdown» του Τζάστιν Ντεκ που σε 3 εβδομάδες προβολής έχει ήδη ξεπεράσει τα 13.000 εισιτήρια. Στις ΗΠΑ στο ίδιο χρονικό διάστημα ήδη κοντεύει τα 23 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture