Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα σύννεφα έκρυψαν από τους Πατρινούς τη σπάνια διέλευση του Ερμή από τον Ήλιο

Τα σύννεφα έκρυψαν από τους Πατρινούς τη...

Το φαινόμενο δεν είναι ορατό από την Πάτρα λόγω της συννεφιάς

Μια μεγάλη απογοήτευση περίμενε τους λάτρεις της αστρονομίας το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πάτρα. Ένα σπάνιο φαινόμενο, η διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο είναι ορατή σήμερα από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ωστόσο, η έντονη νέφωση στέρησε από τους Πατρινούς τη σπάνια εμπειρία να παρακολουθήσουν το φαινόμενο, όπου ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και  πιο κοντινός στον Ήλιο, κινείται ανάμεσα στη Γη και στο μητρικό άστρο μας και θα φαίνεται σα να διασχίζει τον ηλιακό δίσκο.

Μάλιστα, τα μέλη «Ωρίωνα» βρίσκονταν στην παραλιακή ζώνη πλησίον του Φάρου της Πάτρας με ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια για την παρατήρηση του φαινομένο, ωστόσο δεν κατάφεραν να δουν και πολλά.

Η προηγούμενη φορά που η διάβαση του Ερμή είχε γίνει ορατή από την Ελλάδα, ήταν το 2016. Η επόμενη «διάβαση» του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου 2032 και θα είναι πάλι ορατή από τη χώρα μας, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί το 2039, το 2049 και το 2052. Κατά μέσο όρο συμβαίνουν 13 έως 14 διαβάσεις του Ερμή ανά αιώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις