Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο "Ορφέας" αποκτά Μικτό Φωνητικό Σύνολο

Πάτρα: Ο "Ορφέας" αποκτά Μικτό...

Τη Δευτέρα 11/11/2019 η πρώτη συνάντηση - Θα το διευθύνει η Λίνα Γερονίκου

Ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Όμιλος «Ορφεύς Πατρών», με την μεγάλη διαδρομή και ιστορία, ανακοινώνει, την ίδρυση Μικτού Φωνητικού Συνόλου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια.

Την διεύθυνση του νέου συνόλου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφέα εμπιστεύθηκε στην καταξιωμένη Πατρινή μουσικό και λυρική ερμηνεύτρια Λίνα Γερονίκου, διπλωματούχο μονωδίας και Διεύθυνσης Χορωδίας. Η επιλογή αυτή ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης και πολυεπίπεδης συνεργασίας της κας Γερονίκου με τον Όμιλο.

Ο Πρόεδρος του Ορφέα Αντώνης Χριστόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πιστεύουν ακράδαντα στην επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος, και προσκαλούν όλες και όλους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη νέα αυτή μικτή χορωδία, σε μία πρώτη συνάντηση την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία του συλλόγου Φιλοποίμενος και Μαιζώνος, στις 8μμ. Θα γίνει ενημέρωση, εγγραφή μελών, ακροάσεις και πρόβα.

Στόχος της προσπάθειάς αυτής, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου μουσικού συνόλου υψηλών απαιτήσεων, που θα προάγει την χορωδιακή τέχνη και παράλληλα με τα έργα των νεότερων συνθετών θα αναδείξει και παρουσιάσει στο κοινό, και αξιόλογα έργα παλιότερων εποχών από το αρχείο του Ορφέα, διασώζοντας την μουσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

*Η Λίνα Γερονίκου παίρνει την σκυτάλη συνεχίζοντας το έργο σπουδαίων μουσικών που κατά καιρούς διετέλεσαν μαέστροι στον Ορφέα, όπως ο Τσίκλης, ο Τριάντης, ο Σινούρης, ο Λαγουμιτζής, ο Φαραντζουλής και συνεχίζει σε πλήρη αρμονία με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή αρχιμουσικό Ηλία Παπαδόπουλο και τον μαέστρο της παραδοσιακής ανδρικής χορωδίας Φίλιππο Παπαδόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture