Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Απαράδεκτη και προσβλητική για τα ΑμεΑ η δήλωση του Υπουργού

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη: Απαράδεκτη κ...

Εμφύλια κόντρα στη ΝΔ

Σάλος έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη αναφορικά με την παρέμβαση των δέκα κοριτσιών στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Υπουργός ανέφερε «με ένα παιδί 16 χρονών μιλάς, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο», βγάζοντας από τα ρούχα τους αρκετά δημόσια πρόσωπα και όχι μόνο. Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν και μάλιστα έντονα είναι ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, άτομα με αναπηρία ο ίδιος, Στέλιο Κυμπουρόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, σε ανάρτησή του στο facebook, χαρακτηρίζει τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης «απαράδεκτη, προσβλητική και μειωτική» και ζητάει την απόσυρσή της». Επισημαίνει μάλιστα ότι ότι αγγίζει τα όρια του hate speech (ρητορική του μίσους).

Ο Βορίδης, η παρέλαση στη Φιλαδέλφεια και οι ανάπηροι

Αφορμή για την έντονη διαμαρτυρία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν τα λόγια που εκστόμισε το πρωί της Τετάρτης ο Μάκης Βορίδης, στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με την παρέμβαση των δέκα κοριτσιών στην παρέλαση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε χαρακτηριστικά «με ένα παιδί 16 χρονών μιλάς, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο», προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

 

 

 

Χαρίτσης: Γνήσιος ακροδεξιός ο Βορίδης

Τα λόγια αυτά του Μάκη Βορίδη προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «γνήσιο ακροδεξιό» και σημειώνει ότι είναι «ντροπή  κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Αναλυτικά:

Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του.

Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται.

 

Με πληροφορίες από: efsyn.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις