Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Σινε-προβολή & μουσικοχορευτική παράσταση, αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο

Σινε-προβολή & μουσικοχορευτική παρά...

Διοργανώνει στις 16/11/2019 ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στην αίθουσα Αίγλη στη Βέσο Μάρε

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με αφορμή τη συμπλήρωση 46χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 αφιερωματική εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο «Αίγλη» στη Veso Μare, στην Ακτή Δυμαίων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη παραγωγής του 2005 ενώ στις  8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση, στην οποία συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.

Η «Χορωδία του Χαρίτωνα» εκτυλίσσεται την άνοιξη του ’68.  Στην Ελλάδα η Χούντα των συνταγματαρχών έχει βάλει τη χώρα στο γύψο.

Στη Ελλάδα της δικτατορίας , μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη.

Ενώ όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μουσική Ολυμπιάδα της, φτάνει ο νέος  στρατιωτικός διοικητής, ο ταγματάρχης Δημητρίου (Ακύλλας Καραζήσης) για να επαναφέρει στην…. «τάξη και την ασφάλεια» τους κατοίκους.

Ο ερχομός του στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλυσίδας δραματικών γεγονότων…..

*Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Στην πικρή αυτή κωμωδία διάρκειας 116 λεπτών παίζουν οι Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Στέργιογλου.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση προσεγγίζει την περίοδο πριν, κατά και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα των περιόδων αυτών, σε συνδυασμό με το πως είδε η τέχνη το Πολυτεχνείο.

Συμμετέχει Το εφηβικό Τμήμα του Χορευτικού, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία και η Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού. Στη διάρκεια της παράστασης θα γίνει ανάγνωση κειμένων και ποιημάτων που γράφτηκαν πριν  αλλά και κατά την εξέγερση του πολυτεχνείου καθώς και στη μεταπολιτευτική περίοδο.

*Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture