Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Χρωστά ο έμπορος, την πληρώνει ο πελάτης.. στην εφορία - Ανάστατοι οι πατρινοί καταστηματάρχες

Χρωστά ο έμπορος, την πληρώνει ο πελάτης...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εφαρμόζεται το "εις χείρας τρίτων" αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις

Σε κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» που αφορούν σε χρέη πατρινών εμπόρων προς την εφορία προχωρά ανα τακτά διαστήματα και η Α ΔΟΥ Πατρών αναζητώντας τα οφειλόμενα από τους πελάτες των επιχειρήσεων. Οπως δηλώνει στο thebest.gr ο υποδιευθυντής της Α ΔΟΥ, είναι η ύστατη κίνηση που προβλέπεται και με σχετική εγκύκλιο, ώστε η εφορία να εισπράξει τα χρωστούμενα, ενώ σε κάθε περίπτωση οι οφειλέτες μπορούν να αιτηθούν τον περιορισμό της κατάσχεσης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας χρήση σχετικής εγκυκλίου - κάτι που προβλέπεται ως τελευταίο μέσο πίεσης- εντοπίζει μέσω των πληροφοριακών της συστημάτων πελάτες των εμπόρων που οφείλουν στην εφορία. Ανδρες της ΑΑΔΕ μεταβαίνουν στους πελάτες της επιχείρησης που χρωστά στην εφορία και από αυτούς εισπράττει τα χρήματα ως μέρος της οφειλής. Μάλιστα αν αρνηθεί ο πελάτης να πληρώσει τότε απειλείται ακόμη και ο ίδιος να γίνει συμμέτοχος της οφειλής απέναντι στην εφορία.

Η διαδικασία που ακολουθεί η ΑΑΔΕ, θεωρείται από τους εμπόρους ως προκλητική, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους αγγίζει τα όρια της διαπόμπευσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η εν λόγω εγκύκλιος προυπήρχε ωστόσο δεν εφαρμοζόταν συχνά. Πάντως ο διευθυντής της Α ΔΟΥ Πατρών δηλώνει στο thebest.gr πως οι οφειλέτες επιχειρηματίες, ακόμη κι αν έχει ενεργοποιηθεί για αυτούς κατάσχεση εις χείρας τρίτων, μπορούν να επιτύχουν περιορισμό της κατάσχεσης.

Το πρόβλημα αυτό για τους εμπόρους έχει αναδείξει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργος Βαγενας, ζητώντας τη μη εφαρμογή του από τις ΔΟΥ και εν τέλει να μην εξαντλείται ο νόμος για επιχειρηματίες που παλεύουν να ορθοποδίσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις