Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Π. Βάης στο thebest.gr: "Προχωράμε κανονικά, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς"

Ο Π. Βάης στο thebest.gr: "Προχωράμ...

Ακόμα είπε πως "αναζητούμε ευρέως το πρόσωπο για τη θέση του υπευθύνου σπουδών στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας"

Μπορεί η διαδικασία επιλογής μέσω 3μελούς γνωμοδοτικής επιτροπής να πήγε τελικά στράφι, μιας και ο Σωτήρης Χατζάκης που είχε επιλεγεί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019 ως νέος Υπεύθυνος σπουδών στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να παραιτήθηκε αφήνοντας πολλές αιχμές για πόλεμο και bulling εναντίον του, ωστόσο οι επικεφαλής του θεάτρου έχουν επιδοθεί από την Τετάρτη το απόγευμα σ’ έναν «αγώνα δρόμου» για να βρουν το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χατζάκη.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρο Βάη, ο οποίος είπε πως «προχωράμε δυναμικά, δεν υπακούμε σε εκβιασμούς και σύντομα θα έχουμε το νέο Υπεύθυνο της σχολής. Δουλεύουμε εντατικά γι’ αυτό, θέτοντας το άμεση προτεραιότητα μας προκειμένου να μην επηρεαστεί η σχολή από αυτά που έγιναν και να μην χάσουν τα παιδιά, οι σπουδαστές τα μαθήματα τους. Το έχουμε υποσχεθεί στους φοιτητές μας».

Στο ερώτημα πως θα κυλήσει η διαδικασία επιλογής αυτήν την κρίσιμη στιγμή, ο κ. Βάης απήντησε πως τον Σεπτέμβριο είχε συσταθεί η γνωμοδοτική επιτροπή για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας που δυστυχώς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν απέδωσε καρπούς. Ο κ. Βάης μάλιστα μίλησε για «χτύπημα κάτω από την μέση» χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα.

«Αυτή τη στιγμή επικοινωνούμε μέσα από μία ευρεία αναζήτηση, για να βρούμε έναν άνθρωπο με κύρος, διδακτική εμπειρία και γνώση γύρω από το θέατρο προκειμένου να αναλάβει μέσα στις επόμενες μέρες τη θέση του υπευθύνου σπουδών στη δραματική σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου της Πάτρας. Δεν αποκλείουμε τίποτα, έχουμε απλωμένο το μάτι μας για την καλύτερη δυνατή λύση», είπε στο thebest.gr ο κ. Βάης προσθέτοντας πως βάσει του κανονισμού του ΔΗΠΕΘΕ και της δημιουργίας της σχολής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής (εν προκειμένω ο Σταύρος Τσακίρης) είναι ο αρμόδιος και υπεύθυνος για τον ορισμό και την πρόσληψη του Υπευθύνου σπουδών.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η επιλογή του προσώπου να μην καθυστερήσει πολύ και να γίνει ακόμη και την Παρασκευή 25/10 ή μέσα στο σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture